Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Δυνατή η απόδοση ιδίων κεφαλαίων στη Ασία κατά 20%

tags :
HSBC: Δυνατή η απόδοση ιδίων κεφαλαίων στη Ασία κατά 20%
Εμπιστοσύνη στις ασιατικές δραστηριότητες της δείχνει η HSBC Holdings Plc, καθώς από ότι φαίνεται  μπορούν να διατηρήσουν την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της όσο και κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο στόχο του δανειστή.
Σύμφωνα με τη μεγάλη τράπεζα, αυτό καθίσταται δυνατό καθώς στην Ασία η ανάπτυξη εμφανίζει μεγαλύτερη συχνότητα από άλλες περιοχές. Η HSBC εκτιμά ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων είναι δυνατή σε ποσοστό 18% έως 20% στα επόμενα χρόνια, όπως σχολιάζει ο Peter Wong, CEO της τράπεζας για την αγορά Ασίας-Ειρηνικού. «Είναι πιθανό ότι θα είναι για τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια βολικό το εύρος που καθορίζει η τράπεζα. Το πιο σημαντικό όμως είναι να χρησιμοποιήσουμε την επωνυμία μας με το σωστό τρόπο», εκτιμά ο Wong.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2010 η απόδοση ιδίων κεφαλαίων για την ίδια περιοχή άγγιξε το 21,1%, διπλάσιο ποσοστό από το συνολικό όλης της τράπεζας.
Ο Stuart Gulliver, CEO της HSBC εκτίμησε χαμηλότερα το στόχο της τράπεζας για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων στο 15%, καθώς οι ελεγκτές πιέζουν του δανειστές να κρατήσουν μεγαλύτερα αποθέματα κεφαλαίων, στον απόηχο της οικονομικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης