Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Νουθεσίες» του ΔΝΤ προς την ΕΚΤ – «Ναι» στην επιβολή αρνητικών επιτοκίων – «Όχι» στην περαιτέρω «ποσοτική χαλάρωση»

tags :
«Νουθεσίες» του ΔΝΤ προς την ΕΚΤ – «Ναι» στην επιβολή αρνητικών επιτοκίων – «Όχι» στην περαιτέρω «ποσοτική χαλάρωση»
"Προβληματίζει" την Ουάσιγκτον ο αποπληθωρισμός
Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιχειρεί να «νουθετήσει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο επικροτεί την πρόθεση της Φρανκφούρτης να επιβάλλει αρνητικά επιτόκια καταθέσεων.
«Η εμπειρία μας σχετικά με τα αρνητικά επιτόκια, είναι ελάχιστη, ωστόσο το μήνυμα που εκπέμπει μία τέτοια κίνηση είναι αρκετά σημαντικό, καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης» διαμηνύει ο José Viñals, σύμβουλος του ΔΝΤ, μιλώντας στην εφημερίδα «The Wall Street Journal».
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, το ΔΝΤ εγείρει ορισμένες ενστάσεις, καθώς τα επίπεδα πληθωρισμού δεν ικανοποιούν την Ουάσιγκτον.
«Η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να σταθεροποιήσει τις τιμές» εξηγεί ο José Viñals.
Αναφερθείς στο ενδεχόμενο δρομολόγησης ενός νέου δανειακού πακέτου προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ κατέστησε σαφές πως η εν λόγω λύση είναι λαθεμένη, καθώς η πιστωτική αξιοπιστία της Ευρωζώνης είναι εξαιρετικά αδύναμη.
Τέλος, αποσαφήνισε πως ούτε η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση θα μπορούσε να επιδιορθώσει το πρόβλημα του αποπληθωρισμού, καθώς η αποτελεσματικότητα του μέτρου θα ήταν μειωμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης