Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Στο ευρώ επικεντρώνουν αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον τους οι αγορές

FXCM Hellas: Στο ευρώ επικεντρώνουν αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον τους οι αγορές
Η εβδομάδα που ξεκινά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η απόφαση για τα επιτόκια της ΕΚΤ την Πέμπτη αλλά και οι δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων που αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα, θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη διακύμανση του κοινού νομίσματος. Αν τελικά η ΕΚΤ αποφασίσει πως σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις της θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο, αυτομάτως επιδεινώνει περαιτέρω, την ήδη αρκετά βεβαρημένη κατάσταση των χωρών της περιφέρειας.
Στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία διαμηνύθηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έχει λάβει παρά μόνο μια μικρή πιθανότητα παράτασης αποπληρωμής των €110 δισ. Η Πορτογαλία έχει εδώ και καιρό αποκλειστεί από τις αγορές χρήματος και η επίμονη άρνησή της χειροτερεύει την κατάσταση για όλους. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι θέμα εβδομάδων να μπει και αυτή στο μηχανισμό στήριξης.
Αναφορικά με τις ισοτιμίες, η EUR/USD διαπραγματεύεται στο 1,3780 αγνοώντας προς το παρόν τα προβλήματα και στηριζόμενη στις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων. Το ελβετικό φράγκο συνεχίζει να ενισχύεται μετά την ένταση των δραματικών γεγονότων στη Λιβύη, ενώ ανοδικά κινούνται τα νομίσματα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας αφού η άνοδος των μετοχών στην Ασία, ενίσχυσε το ενδιαφέρον για τοποθετήσεις σε νομίσματα υψηλότερων αποδόσεων.
Ανοδικά κινείται και πάλι το πετρέλαιο στα 99,30 δολάρια, μετά την έντονη πτώση που προκάλεσε η παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ο χρυσός στα 1412 δολάρια λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που επικρατεί στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
Διαγραμματικά, όπως φαίνεται εκτενώς και στις αναλύσεις της FXCM Hellas (www.fxgreece.gr), είδαμε το ευρώ να δοκιμάζει τις αντιστάσεις στην περιοχή του 1,3830-40 και να διορθώνει από αυτά τα επίπεδα, αλλά κι εδώ η πτωτική κίνηση βρίσκεται ακόμα στα πλαίσια της διόρθωσης. Όσο η ισοτιμία παραμένει πάνω από την περιοχή του 1,3700-10, οι πιθανότητες βρίσκονται προς την πλευρά της επιστροφής ξανά στην περιοχή του 1,3800 και 1,3840-50 μιας και το συναίσθημα είναι θετικό για το ευρώ και πολλοί θα τοποθετηθούν εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ.  Αλλαγή του σκηνικού θα έρθει με πιθανή αδυναμία κίνησης του ευρώ πάνω από την περιοχή του 1,3800 στις αρχές της εβδομάδας και την καθοδική διάσπαση του 1,3700. Σε αυτή την περίπτωση η περιοχή του 1,3400-30 έρχεται στο προσκήνιο και η διαμόρφωση ενός σχηματισμού διπλής κορυφής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης