Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της περαιτέρω «χαλάρωσης» της νομισματικής πολιτικής τάσσεται ο Coeure(EKT) – «Η Ευρωζώνη ανακάμπτει, αλλά η οικονομία παραμένει αδύναμη»

tags :
Υπέρ της περαιτέρω «χαλάρωσης» της νομισματικής πολιτικής τάσσεται ο Coeure(EKT) – «Η Ευρωζώνη ανακάμπτει, αλλά η οικονομία παραμένει αδύναμη»
"Nαι" στην επιβολή αρνητικών επιτοκίων
Θετικός στο ενδεχόμενο περαιτέρω «χαλάρωσης» της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εμφανίζεται ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μιλώντας στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Die Zeit», ο Ευρωπαίος τραπεζίτης κατέστησε σαφές πως η Ευρωζώνη έχει εξέλθει της ύφεσης, ενώ παράλληλα, ο πληθωρισμός τείνει να «κλείσει» εντός των στόχων της ΕΚΤ, δηλαδή στο 2%.
«Είναι αδύνατο οι τιμές να αυξηθούν αρκετά, καθώς η οικονομία παραμένει αδύναμη» παραδέχεται ο Benoit Coeure.
Ωστόσο, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, ο πληθωρισμός θα ανακάμψει στο 2%, τονίζει εν συνεχεία.
«Πιστεύουμε πως ο πληθωρισμός θα επανέλθει στο 2%, καθώς η οικονομία ανακάμπτει. Ωστόσο, οφείλουμε να εποπτεύουμε προσεχτικά την κατάσταση. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων» διευκρινίζει ο Ευρωπαίος τραπεζίτης.
Όσον αφορά τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, ο Benoit Coeure υπογραμμίζει πως συνιστά μία ενδεχόμενη επιλογή.
Αναφορικά με το επιτόκιο δανεισμού, αποσαφηνίζει πως από τα χαμηλά επίπεδα επωφελούνται όλες οι εθνικές οικονομίες της Ευρωζώνης.
«Τα επιτόκια θα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η οικονομία είναι αδύναμη» διατείνει επιπλέον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης