Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τελευταίο αντίο στον Nelson Mandela – Παρόντες 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο

tags :
Το τελευταίο αντίο στον Nelson Mandela – Παρόντες 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο
Εκατομμύρια πολίτες θα αποτίσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο-σύμβολο της ειρήνης

Το τελευταίο αντίο στον Nelson Mandela πρόκειται να πουν σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα τους και 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο.
Η τελετή της επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει στο στάδιο FNB κοντά στο Σοβέτο, όπου κάποτε ζούσε ο Mandela (εκεί άλλωστε είχε κάνει και την τελευταία δημόσια εμφάνιση του στο πλαίσιο του Μουντιάλ του 2010) ενώ ανάμεσα στο πλήθος αναμένεται να είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon
Η τελετή θα αρχίσει στις 11 το πρωί με τον εθνικό ύμνο της Νότιας Αφρικής από μια χορωδία.
Τα εγγόνια του Mandela και ο πολιτικός κόσμος από όλο τον πλανήτη στη συνέχεια θα αποτίσει φόρο τιμής στο άνθρωπο-σύμβολο της ειρήνης και της ισότητας.
Πολλά γήπεδα και στάδια σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε κατάσταση «επιφυλακής» για να φιλοξενήσουν τα εκατομμύρια λαού που τιμούν τον ιστορικό τους ηγέτη καθώς σε δεκάδες δημόσιους χώρους που άνοιξαν σε όλη τη χώρα οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τα όσα θα συμβαίνουν στο στάδιο FNB μέσα από γιγαντοοθόνες.
Σημειώνεται πως η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει την Κυριακή στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, στο χωριό των προγόνων του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης