Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Η ανοδική κίνηση του ευρώ συνεχίζεται παρά τις έντονες διακυμάνσεις

tags :
FXCM Hellas: Η ανοδική κίνηση του ευρώ συνεχίζεται παρά τις έντονες διακυμάνσεις
Tο ευρωπαϊκό νόμισμα συνέχισε να κινείται ανοδικά περνώντας και πάλι πάνω από το 1,3800 έναντι του δολαρίου, καθώς ο απερχόμενος διοικητής της Bundesbank, Axel Weber, κατά τη διάρκεια ομιλίας του επισήμανε ότι πλέον μόνο ένας δρόμος υπάρχει για τα επιτόκια, υπονοώντας σαφώς ότι αυτός ο δρόμος είναι η άνοδος των επιτοκίων.
Από την άλλη το δολάριο υποχωρεί, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία. Ένας λόγος ο οποίος ανέκυψε από το πουθενά, είναι οι δηλώσεις του Bullard της Fed, ότι ποτέ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο και τρίτου πακέτου τόνωσης της οικονομίας.  
Η στερλίνα δέχεται επίσης πιέσεις ύστερα από την πτωτική αναθεώρηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου στο -0,6% και διαπραγματεύεται στα 1,6093 έναντι του δολαρίου, στα 1,4945 έναντι του ελβετικού, ενώ η ισοτιμία EUR/GBP κινείται στα 0,8578.
Εν γένει, η άνοδος του πληθωρισμού αλλά και η νέα πτώση του ΑΕΠ, έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση για τη νομισματική πολιτική.
Το πετρέλαιο μετά την προσέγγιση των 103,00 δολαρίων σημείωσε έντονη πτώση, καθώς υπήρξε παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας που δήλωσε ότι μπορεί να καλύψει πλήρως μια διακοπή της παραγωγής από τη Λιβύη, καθώς έχει πλεονάζουσα παραγωγικότητα 4 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.
Πιέσεις δέχθηκε και ο χρυσός λόγω τις προσωρινής αποκλιμάκωσης της έντασης. Χρυσός και πετρέλαιο, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά μέχρι το βράδυ οδεύουν για την εβδομάδα με τα μεγαλύτερα κέρδη εδώ και αρκετό καιρό.
Πιο συγκεκριμένα για το ευρώ, σίγουρα η ανοδική κίνησή του δεν είναι ακριβώς αυτό που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει δυνατή ανοδική τάση, είναι όμως σίγουρα μια σταθερή ανοδική κίνηση που συναντά δυναμικά αγοραστές σε κάθε σημαντικό τεχνικό επίπεδο στήριξης. Οι χθεσινές διορθώσεις στην περιοχή του 1,3700-10 συνάντησαν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι αγοραστές που επιθυμούν να αγοράσουν ευρώ σε σχέση με το δολάριο.
Τεχνικά, για την ώρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη συμπεριφορά της αγοράς στην περιοχή του 1,3830 και 1,3870. Εκεί αναμένουμε τους day traders να προσπαθήσουν να πάρουν θέσεις πώλησης και από τη συμπεριφορά της αγοράς στις διορθώσεις στις πρώτες στηρίξεις θα πάρουμε ενδείξεις για το αν πρόκειται να δούμε χαμηλότερα επίπεδα.
Η περιοχή του 1,3780 και του 1,3750 είναι οι πρώτες στηρίξεις όπου λογικά οι αγοραστές θα έχουν βάλει σαν στόχο για να πάρουν θέσεις, ενώ η περιοχή του 1,3700-10 είναι αυτή που οριοθετεί την ανοδική κίνηση και βάζει τέλος στις ανοδικές προσδοκίες με την πιθανή της διάσπαση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης