Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 1.000 επενδυτές εμπιστεύθηκαν τις εκδόσεις ομολόγων των EFSF και ESM το 2013 - Αντλήθηκαν συνολικά κεφάλαια άνω των 108 δισ. ευρώ

Πάνω από 1.000 επενδυτές εμπιστεύθηκαν τις εκδόσεις ομολόγων των EFSF και ESM το 2013 - Αντλήθηκαν συνολικά κεφάλαια άνω των 108 δισ. ευρώ

Από το 2014 οι επόμενες εκδόσεις ομολόγων από τους δύο μηχανισμούς της Ευρωζώνης
Την ολοκλήρωση του χρηματοδοτικού προγράμματος για το 2013 ανακοίνωσαν σήμερα οι μηχανισμοί της ΕΕ, EFSF και ESM, γνωστοποιώντας πως δεν θα υπάρξουν άλλες εκδόσεις ομολόγων για το τρέχον έτος.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις Βρυξέλλες, ο ESM ξεκίνησε τις εκδόσεις τίτλων βραχυπρόθεσμης διάρκειας τον Ιανουάριο του 2013 και από τότε μέχρι σήμερα άντλησε συνολικά 50,1 δισ. ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2013, ο ΕSM ξεκίνησε και το πρόγραμμα μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, εκδίδοντας 5ετές ομόλογο ύψους 7 δισ. ευρώ, το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον 200 επενδυτών διεθνώς. Ακολούθησε η έκδοση 10ετούς ομολόγου τον Νοέμβριο από τον ESM.
Από την πλευρά του, ο μηχανισμός EFSF άντλησε περί τα 58 δισ. ευρώ εντός του 2013, εκδίδοντας ομόλογα διάρκειας από 3 έως και 25 έτη.
Υπενθυμίζεται πως οι εκδόσεις ομολόγων των EFSF και ESM έχουν στόχο τη χρηματοδότηση των κρατών - μελών της Ευρωζώνης που λαμβάνουν πακέτο διάσωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
"Το 2013 ήταν ένα άκρως επιτυχές έτος τόσο για τον ESM, όσο και για τον EFSF. Περισσότεροι από 1.000 επενδυτές στήριξαν τις εκδόσεις των δύο μηχανισμών", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Christophe Frankel, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ESM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης