Διεθνή

Pimco: Το φθηνό χρήμα των κεντρικών τραπεζών απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Επικίνδυνο παιχνίδι παίζουν οι επενδυτές

Pimco: Το φθηνό χρήμα των κεντρικών τραπεζών απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Επικίνδυνο παιχνίδι παίζουν οι επενδυτές
Οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών οδηγούν τις τιμές των assets σε καθαρά "τεχνητά επίπεδα" και μακριά από το fair value
Ηχηρό σήμα κινδύνου για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας επιχειρεί να εκπέμψει ο Bill Gross, συνιδρυτής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Όπως τονίζει σε νέα ανάλυσή του ο Gross, η τακτική των κεντρικών τραπεζών για την παροχή "εύκολου" και "γρήγορου" χρήματος θέτει σε κίνδυνο την πορεία των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.
Ο ισχυρός άντρας της Pimco διαμηνύει πως οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση των τιμών των assets σε καθαρά "τεχνητά επίπεδα" και μακριά από το fair value (δίκαιη αποτίμηση).
"Οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου και οι τεχνητές τιμές των μετοχών στις αγορές βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο", προειδοποιεί ο Bill Gross.
Tαυτόχρονα, επιρρίπτει ευθύνες προς τους επενδυτές, κατηγορώντας τους πως όλοι παίζουν το ίδιο επικίνδυνο παιχνίδι. Ποιο είναι αυτό; Δρουν εντός του πλαισίου της φθηνής χρηματοδότησης σε μια απελπισμένη κίνηση τζόγου... με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης!
Κατά τον Gross, οι τεχνητές τιμές των αγορών καθρεφτίζονται στις μετοχές, στα ομόλογα υψηλών αποδόσεων, στα εναλλακτικά assets και φυσικά στις κινήσεις των hedge funds.
"Επικεντρωθείτε σε assets βραχυπρόθεσμης διάρκειας", είναι η επενδυτική συμβουλή που δίδει προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα ο συνιδρυτής της Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης