Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζημιές 1,1 δισ. στερλίνες για την RBS το 2010, μικρά κέρδη 12 εκατ. λιρών για το τέταρτο 3μηνο

tags :
Ζημιές 1,1 δισ. στερλίνες για την RBS το 2010, μικρά κέρδη 12 εκατ. λιρών για το τέταρτο 3μηνο
Καθαρά κέρδη ύψους 19 εκατομμυρίων δολαρίων (ήτοι 12 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας) κατέγραψε για το τέταρτο τρίμηνο του 2010 η Royal Bank of Scotland. Οι επισφάλειες υποχώρησαν για την RBS καθώς κατέγραψε ραγδαία μεταβολή των οικονομικών της αποτελεσμάτων προς το καλύτερο. Η διαφορά είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2009 είχε σημειώσει απώλειες ύψους 765 εκατ. στερλίνες.
Ωστόσο, για την πλήρη χρήση του οικονομικού έτους 2010, η τράπεζα κατέγραψε ζημιές ύψους 1,1 δισ. στερλίνες, σαφώς μικρότερες από τα 3,6 δισ. στερλίνες ζημιών του 2009. Ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Stephen Hester απέδωσε τις ζημιές στο βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και ειδικότερα στη Μεγάλη Βρετανία και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι η βρετανική τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2011.
Εμφανώς βελτιωμένος ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 ο οποίος βρέθηκε στα επίπεδα του 10,7%.
Τα εταιρικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 83% και σε αυτό συνεισέφερε η αύξηση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της επενδυτικής θυγατρικής, όπως αναφέρεται και στην αντίστοιχη έκθεση της βρετανικής τράπεζας.
Οι απώλειες κεφαλαίων που σημειώθηκαν τονίζεται ότι δε θίγουν κεφάλαια υψηλής αξιολόγησης και αφορούν κατά κύριο λόγο τη διείσδυση της τράπεζας στην Ιρλανδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζημιές από την επένδυση στην Ιρλανδία σχεδόν διπλασιάστηκαν. Βρέθηκαν στα 1,16 δισ. λίρες Αγγλίας για το 2009 από 512 εκατ. λίρες Αγγλίας για το 2009. Οι διεθνείς αναλυτές δεν ανέμεναν τέτοιας κλίμακας αύξηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης