Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη - Αργία των δημοσίων υπαλλήλων - Φυγαδεύτηκε η πρωθυπουργός

Ταϊλάνδη - Αργία των δημοσίων υπαλλήλων - Φυγαδεύτηκε η πρωθυπουργός
(upd2) Φυγαδεύτηκε η πρωθυπουργός
"Αργία" από αύριο των δημοσίων υπαλλήλων κύρηξε από αύριο Δευτέρα ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, ο οποίος ηγείται των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ταϊλάνδη έως ότου τερματιστεί η πολιτική κρίση.
"Κηρύττω από αύριο την έναρξη μιας εθνικής αργίας για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, η οποία θα συνεχιστεί έως ότου η κατάσταση επανέλθει στο φυσιολογικό", σημείωσε ο Σουτέπ σε δηλώσεις του οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τα περισσότερα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα στην Ταϊλάνδη.
Ο Σουτέπ, ο οποίος ηγείται των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Μπανγκόκ από την 1η Νοεμβρίου, δεσμεύτηκε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου απομακρυνθεί εντελώς "το καθεστώς Ταξίν" από την πολιτική σκηνή της Ταϊλάνδης, όπως σημείωσε αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Ταξίν Σιναουάτρα και στην αδελφή του Γινγκλάκ, η οποία είναι τώρα πρωθυπουργός της χώρας και οι διαδηλωτές ζητούν να εγκαταλείψει την εξουσία.
Στο μεταξύ, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αθλητικό κέντρο της Αστυνομίας, όπου βρισκόταν η πρωθυπουργός της χώρας, Γινγκλούκ Σιναγουάτρα, νωρίτερα. Η ίδια κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.
H ταϊλανδική αντιπολίτευση σε συνάντηση που πραγματοποίησε με την πρωθυπουργό της χώρας, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, δεν κατέληξε σε συμφωνία.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε σύσταση τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν «τις πολιτικές συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης