Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Στόχος η ανατροπή της καμπύλης της ανεργίας μέχρι το τέλος του 2013

Hollande: Στόχος η ανατροπή της καμπύλης της ανεργίας μέχρι το τέλος του 2013
Πεπεισμένος για την μείωση της ανεργίας μέχρι τα τέλη του έτους δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Η μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας θα δοθεί μήνα με το μήνα τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος έχει θέσει το στόχο της ανατροπής της καμπύλης της ανεργίας μέχρι το τέλος του χρόνου.
Έναν μήνα λοιπόν πριν από τη λήξη της προθεσμίας που είχε ορίσει ο ίδιος και λίγες ώρες προτού δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανεργία τον Οκτώβριο, ο Hollande παραδέχτηκε ότι η μάχη για την μείωση της ανεργίας είναι σκληρή και ότι αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσει να αυξάνεται.
Παράλληλα όμως ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε "πεπεισμένος" ότι η καμπύλη θα αντιστραφεί στα τέλη του 2013.
Τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία κατέγραψε νέο ρεκόρ, φτάνοντας στους 3,29 εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι δηλώσεις αυτές του Hollande προκάλεσαν σύγχυση κάνοντας την εφημερίδα Le monde να διερωτάται αν πρόκειται για μια "μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα" ή μια "υποχώρηση" του προέδρου.
Η επίτευξη του στόχου ωστόσο εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη καθώς καθημερινά ανακοινώνονται νέες χρεοκοπίες και κλεισίματα εταιρειών και η οικονομία συρρικνώθηκε και κατά το 3ο τρίμηνο του έτους κατά 0,1% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους θα χρειαζόταν ανάπτυξη 1,5% ώστε να ανακάμψει ο τομέας και να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, οι διεθνείς οργανισμοί (ΟΟΣΑ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) δεν πιστεύουν ότι η ανεργία θα υποχωρήσει σύντομα στη Γαλλία αλλά αντιθέτως ότι η αύξησή της θα συνεχιστεί και το 2014. Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INSEE) θεωρεί από την πλευρά του ότι το ποσοστό της ανεργίας θα σταθεροποιηθεί γύρω στο 10,6% στα τέλη του 2013.
Στις 7 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι θα διαδηλώσουν στο Παρίσι "για να ακουστεί η φωνή τους" και να δείξουν ότι η ανεργία "δεν αποτελεί έναν αριθμό".
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης