Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBS: Μετρά ώρες μέχρι το μηχανισμό η Πορτογαλία

RBS: Μετρά ώρες μέχρι το μηχανισμό η Πορτογαλία
Όπως συνέβη και με την Ελλάδα και με την Ιρλανδία, η Πορτογαλία φαίνεται να δέχεται κερδοσκοπικά παιχνίδια στα ομόλογα της, παρατηρεί ο επικεφαλής οικονομολόγων επί των ευρωπαϊκών θεμάτων της RBS, Silvio Peruzzo, θεωρώντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο η χώρα να αποφύγει την ένταξη της στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης.
Τα πορτογαλικά spreads βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, φουντώνοντας και πάλι τις ανησυχίες ότι η χώρα μπορεί να προσφύγει στο μηχανισμό πριν μάλιστα από την προσεχή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής το Μάρτιο. Οι πιέσεις συνεχίζονται και όλοι μένουμε να δούμε εάν θα «σπάσει» η Πορτογαλία, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Peruzzo.
Οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων πριν από μερικούς μήνες ήταν κοντά στο 7%, ενώ τώρα βρίσκονται πάνω από αυτό το άτυπο όριο που έχει τεθεί από τις αγορές και το οποίο το έχουν συνδέσει με την προσφυγή στο μηχανισμό. Σ’ αυτό το ζήτημα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι και η ΕΚΤ, μετά από τρεις εβδομάδες αποχής, επανήλθε αγοράζοντας πορτογαλικά ομόλογα, με την προοπτική να αποσυμπιέσει την αγορά. Χωρίς επιτυχία όμως, πρόσθεσε ο αναλυτής της RBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης