Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμηλό 3 εβδομάδων στη Wall, εν μέσω δραματικών εξελίξεων στη Λιβύη

Χαμηλό 3 εβδομάδων στη Wall, εν μέσω δραματικών εξελίξεων στη Λιβύη
Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, εγκαινιάζοντας στο «κόκκινο» την τελευταία εβδομάδα του μήνα, στον απόηχο των αιματηρών εξελίξεων στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή εν γένει. Εν τω μεταξύ, η διακοπή εξαγωγών πετρελαίου από τη χώρα του Qaddafi έδωσε τον τόνο στη Wall και, παράλληλα, εκτόξευσε την τιμή του αργού σε υψηλά 2 και πλέον ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρυσός έκλεισε σε υψηλό 7 εβδομάδων.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις 12.213 μονάδες (-1,44%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.756 (-2,74%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις 1.315 (-2,05%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, ο κλάδος των οποίων κινήθηκε εξαιρετικά πτωτικά, υψηλότερα τερμάτισε η Bank of New York Mellon (-2,62%), ενώ χαμηλότερα η Morgan Stanley (-4,94%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε με βουτιά 4,98% στα 2,10 δολάρια, με υψηλό ημέρας στα 2,13 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 2,05 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη S&P Case-Shiller, υποχώρησαν για 4ο συνεχή μήνα το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν πτώση 0,9% για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ, ενώ για τις 20 υποχώρησε σε ποσοστό 1%.
Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Φεβρουάριο κατέγραψε υψηλό 3 ετών, στις 70,4 μονάδες από το αναθεωρημένο μέγεθος των 64,8 μονάδων τον Ιανουάριο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 66 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης