Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Κλιμακώνεται η γεωπολιτική ένταση, ενισχύονται οι ανησυχίες στην αγορά

tags :
FXCM Hellas: Κλιμακώνεται η γεωπολιτική ένταση, ενισχύονται οι ανησυχίες στην αγορά
Κατακόρυφη αύξηση της αστάθειας και της χρηματοπιστωτικής και γεωπολιτικής αναταραχής προκαλεί έντονες διακυμάνσεις στις αγορές. Ομόλογα, γεν, δολάριο και ελβετικό φράγκο προσελκύουν κεφάλαια καθώς οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλειά τους για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους.
Η περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική συνέβαλαν στην ενίσχυση των νομισμάτων χαμηλού ρίσκου, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε αυτά, ενώ η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στην προσφορά του λόγω των διαδηλώσεων στη Λιβύη. Χαμηλοί ήταν οι τόνοι για το δολάριο κατά το μεγαλύτερο μέρος της Δευτέρας, με αργία στην Αμερική λόγω της Ημέρας του Προέδρου, και στον Καναδά λόγω της Ημέρας της Οικογένειας. Η ρευστότητα ήταν χαμηλή και οι συναλλαγές περιορισμένες.
Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, νέα σεισμική δόνηση έπληξε τη Νέα Ζηλανδία. Η επίδραση του γεγονότος στο δολάριο Νέας Ζηλανδίας, ήταν άμεση, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα κοστίσει αρκετά δισ., με αποτέλεσμα να μειωθούν οι προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων από την RBNZ στο άμεσο μέλλον.
Η ενίσχυση του γεν συνεχίστηκε, με τους επενδυτές να απαντούν με έντονες αγορές του ιαπωνικού νομίσματος αλλά και των ιαπωνικών ομολόγων στην προειδοποίηση της Moody’s για επερχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης.
Μεγάλη πτώση διαμόρφωσε και το ευρώ κατά τις ώρες των ασιατικών συναλλαγών, με την ισοτιμία EUR/USD να υποχωρεί ως την περιοχή του 1,3525.Το ευρώ εκτός από την έντονη γεωπολιτική αστάθεια έχει να αντιμετωπίσει και τα γνωστά προβλήματα χρέους με την Πορτογαλία να έχει φθάσει σε οριακό σημείο καθώς το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου έχει εκτοξευτεί στο 7,45%.
Ωστόσο, η εικόνα φαίνεται να αλλάζει για το ευρώ τις τελευταίες ώρες, ύστερα από τα επιθετικά σχόλια του Mersch της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία αύξησαν τις προσδοκίες για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στο άμεσο μέλλον.
Το ευρώ διαμόρφωσε έντονη ανοδική αντίδραση ξεπερνώντας την περιοχή του 1,3600, με τις επόμενες αντιστάσεις να βρίσκονται στην περιοχή του 1,3650-60 και 1,3700-20.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης