Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρονται Barclays και Banco Santander από την αγορά της Ρωσίας

Αποσύρονται Barclays και Banco Santander από την αγορά της Ρωσίας
Η Barclays και η Banco Santander εγκαταλείπουν τις λιανικές επενδύσεις στη Ρωσία, δεδομένου ότι οι κρατικές επιχειρήσεις κερδίζουν το μερίδιο της αγοράς και επεκτείνονται στις τραπεζικές επενδύσεις.
Η Barclays θα «ξεφορτωθεί» ουσιαστικά τη λιανική μονάδα που απόκτησε έναντι 745 εκατ. δολαρίων το 2008, δήλωσε προ ολίγων ημερών, ενώ ισπανικός τραπεζικός κολοσσός, η Banco Santander, πούλησε τη ρωσική καταναλωτική τράπεζα που είχε στην κατοχή της στην Orient Express προ δύο μηνών. Επίσης, η HSBC θα κλείσει τα υποκαταστήματά της στη Ρωσία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Kommersant  χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τις πηγές της.
«Οι ξένοι παίκτες χωρίς ικανοποιητική κλίμακα διώχνονται έμμεσα από τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Rustam Botashev, αντιπρόεδρος της UniCredit στη Μόσχα, καθώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις κρατικές τράπεζες με επιτυχία.
Ωστόσο, η Barclays, η Banco Santander και η HSBC δεν είναι οι μόνες που θα διακόψουν τις επενδύσεις τους στη Ρωσία. Η βελγική τράπεζα KBC θα πουλήσει εξ’ολοκλήρου  ή έστω ένα μέρους της τράπεζας Absolut, που εδρεύει στη Μόσχα, ως μέρος μιας συμφωνίας σχεδίου διάσωσης έναντι 7 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της KBC, Stef Leunens.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης