Τελευταία Νέα
Διεθνή

H έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή δείχνει στροφή προς την επένδυση σε χρυσό

H έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή δείχνει στροφή προς την επένδυση σε χρυσό
Ο Frank Lesh, χρηματιστής και αναλυτής της αγοράς των παραγώγων και των συμβολαίων εμπορευμάτων της FuturePath Trading εκτιμά ότι η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα επιμηκυνθεί και θα υποστηρίξει την αγορά του χρυσού.

Η ισορροπία του διπόλου προσφοράς και ζήτησης στην αγορά του πετρελαίου θα σπρώξει τους επενδυτές σε εναλλακτικές αγορές, όπως αυτή των πολύτιμων μετάλλων. Μετά τον χαλκό, ο οποίος ωθείται σε υψηλότερα επίπεδα τιμής λόγω της προτίμησης στα βιομηχανικά μέταλλα, ο χρυσός θα είναι αυτός που επίσης θα καρπωθεί μέρος της στροφής της επενδυτικής στάσης σε ασφαλέστερες επιλογές.
Οι αναλύσεις της FXCM Hellas στην... ανταγωνιστική αγορά του συναλλάγματος, εξάλλου, καθημερινά, επισημαίνουν ότι η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή αυξάνει το ρίσκο που θα πρέπει να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που παρακολουθούν στενά τη σχέση ευρώ και δολαρίου.
Σταθερή εκτιμά την προσφορά χρυσού ο Amrita Mashar, αναλυτής της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης συμβολαίων χρυσού MCX.
Ο Mark Leibovit, στρατηγικός αναλυτής της VRTrader επισημαίνει ότι ο χρυσός έχει μικρά περιθώρια ανόδου πριν φτάσει τις πολύ υψηλές τιμές, οι οποίες, σύμφωνα με τον αναλυτή βρίσκονται πάνω από τα 1.450 δολάρια ανά ουγγιά. Πιθανόν, η διαμόρφωση της τιμής του χρυσού σ' αυτά τα επίπεδα να δημιουργήσει σταθεροποιητική τάση και να στρέψει ασυναίσθητα του επενδυτές προς το ασήμι.
“Εγώ θα αγόραζα ασήμι τώρα”, εξομολογείται ο Leibovit, δεν μπορεί όμως να παραγνωρίσει ότι το χρυσάφι παρουσιάζει σταθερή ζήτηση.
Ο Mark O' Byrne, εκτελεστικός διευθυντής της GoldCore δηλώνει αφοπλιστικά: “Είναι παράνοια να μην κατέχεις συμβόλαια χρυσού”!
Άλλωστε, τεχνικά, λόγω της διαδικασίας εξόρυξης και της μεγάλης επένδυσης που απαιτείται, η αγορά του χρυσού νομοτελειακά αλλά και ιστορικά είναι εξαιρετικά δύσκαμπτη στον κερδοσκοπικό χειρισμό της τιμής σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην αγορά του πετρελαίου και των παραγώγων του.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης