Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα τα αποτελέσματα της Barclays: Τι εκτιμούν οι αναλυτές;

tags :
Σήμερα τα αποτελέσματα της Barclays: Τι εκτιμούν οι αναλυτές;
Στη βρετανική Barclays στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον των αγορών, καθώς ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2010.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η βρετανική τράπεζα αναμένεται να εμφανίσει ετήσια κέρδη της τάξης των 5,8 δις. στερλινών, σημαντικά αυξημένα έναντι κερδών ύψους 4,6 δις. στερλινών το 2009.
Την ώρα που και η Βρετανία – όπως σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη – κινείται σε «ρυθμούς λιτότητας», τα τέσσερα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να παρουσιάσουν κέρδη ύψους 25 δις. στερλινών για το 2010, ήτοι αύξηση κατά 15% σε σχέση με τα κέρδη 21,5 δις. στερλινών που παρουσίασαν ένα χρόνο νωρίτερα.
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές η αύξηση της κερδοφορίας των βρετανικών τραπεζών αποδίδεται περισσότερο στον περιορισμό των απομειώσεων και όχι τόσο στην αύξηση των μεγεθών από τους κλάδους του trading και investment banking.
Η Barclays πρέπει στο εξής να προχωρήσει σε σημαντική αναδιάρθρωση της θυγατρικής της Barclays Capital, καθώς και να πραγματοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην ηπειρωτική Ευρώπη, εκτιμά η JP Morgan Cazenove.
Από την πλευρά της η Daily Telegraph εκτιμά ότι η Barclays Capital θα είναι το «ισχυρό χαρτί» της βρετανικής τράπεζας, με κέρδη προ φόρων κοντά στα 4 δις. στερλίνες, ενώ στον αντίποδα, το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση θα παρουσιάσει ζημιές.
Την ίδια ώρα, όλη η προσοχή στρέφονται στον τρόπο με τον οποίο η Barclays σκοπεύει να εναρμονιστεί με τους νέους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς, όπως υποστηρίζει σημαντική μερίδα αναλυτών, η βρετανική τράπεζα χρήζει κεφαλαιακής ενίσχυσης της τάξης των 5 δις. στερλινών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης