Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Προς αναβάθμιση της αξιολόγησης του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

tags :
S&P: Προς αναβάθμιση της αξιολόγησης του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου
Την πιθανότητα αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange) ανακοίνωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης ανακοίνωσης ότι επετεύχθη συμφωνία για συγχώνευση του London Stock Exchange με το Χρηματιστήριο του Τορόντο (TMX Group). «Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, αναμένουμε ότι η προτεινόμενη συμφωνία θα έχει θετικές συνέπειες για την αξιολόγηση του London Stock Exchange Group, το οποίο είναι πιθανό να καταστεί μεγαλύτερο, πολυφωνικό και οικονομικά ισχυρότερο», σχολίασε ο Giles Edwards, αναλυτής στον οίκο S&P. «Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη επαρκείς πληροφορίες για να προβλέψουμε τη μελλοντική αξιολόγηση του Χρηματιστηρίου», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές ανακοινώθηκε ότι οι συνομιλίες για την απόκτηση του Toronto Stock Exchange από το London Stock Exchange, με στόχο της δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου διαπραγμάτευσης μετοχών που σχετίζονται με τα βασικά μέταλλα και τα εμπορεύματα, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Ο πάροχος ενός εκ των τριών βασικότερων δεικτών της Ευρώπης, του FTSE 100, κατέβαλε προσπάθειες να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της καναδικής κυβέρνησης και να ενώσει τις δυνάμεις του με ένα χρηματιστήριο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς που θα δημιουργήσουν LSE και TMX Group θα ξεπεράσει τα 6,8 δις. δολάρια.
Η Macquarie Group εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη πιθανόν να αυξηθούν κατά 13% μέσω της εξοικονόμησης πόρων στη συγχωνευμένη εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης