Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμη και ο Αιγύπτιος El-Erian απογοητεύτηκε από τον Mubarak - "Ακολουθεί δύσκολη περίοδος"

tags :
Ακόμη και ο Αιγύπτιος El-Erian απογοητεύτηκε από τον Mubarak -
Απογοητευμένος με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο δηλώνει ο ισχυρός άνδρας της Pimco, Mohamed El-Erian, ο οποίος είναι γνωστός στους κύκλους των αναλυτών, ως ο «Αιγύπτιος των χρηματιστηριακών».
Ο El-Erian εκφράζει τις ανησυχίες τους για την άρνηση του προέδρου της Αιγύπτου Hosni Mubarak να παρατηθεί, προειδοποιώντας ότι η χώρα εισέρχεται σε μία πολύ επικίνδυνη περίοδο. Θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις των Αιγυπτίων, οι οποίοι νιώθουν απογοητευμένοι και θυμωμένοι από τον πρόεδρο.
Οι εξελίξεις στη χώρα κρύβουν σημαντικούς κινδύνους για την περιοχή, ενώ η απειλή βίαιων επεισοδίων είναι πολύ κοντά. Η απουσία δίκαιης και ουσιαστικής λύσης είναι ένα από τα κλειδιά που κρίνουν το μέλλον της χώρας.
Χτες, πολύ αργά το βράδυ, ο Mubarak, έθεσε τέλος στην έντονη φημολογία που είχε ξεσπάσει από νωρίς ότι ενδέχεται να ανακοινώσει την παραίτησή του, δηλώνοντας σε διάγγελμά του ότι «θα παραμείνω στην εξουσία μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου".
Η Αίγυπτος βρίσκεται σε τροχιά ειρηνικής μετάβασης της εξουσίας, επισήμανε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα δεχθεί καμία εξωτερική παρέμβαση. "Δεσμεύομαι να εργαστώ για τη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών" σημείωσε.
"Πάντα εργαζόμουν για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την πρόοδο. Η πλειονότητα των Αιγυπτίων ξέρει ποιος είναι ο Hosni Mubarak", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης