Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Τρεις οι παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία της αιγυπτιακής οικονομίας

Pimco: Τρεις οι παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία της αιγυπτιακής οικονομίας
Σε τρεις παράγοντες αποδίδει την πορεία της αιγυπτιακής οικονομίας ο CEO της Pimco Mohamed El-Erian, ώστε να εξέλθει η χώρα από την πρωτοφανής κρίση που προκάλεσαν οι κοινωνικές αναταραχές.
Πρώτον, το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου πρέπει να επανέλθει σε καθημερινούς ρυθμούς. Μια πολύ καλή αρχή έγινε την Κυριακή αλλά σημαντικές προκλήσεις παραμένουν για το σύστημα. Και τόσο η κεντρική τράπεζα και οι εμπορικές τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε να ανακοπεί το κύμα αποσύρσεων των καταθέσεων ώστε να έλθει η ισορροπία της ρευστότητας στο σύστημα.
Δεύτερον, το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αντιμετωπίσει σωστά την απρόσμενη κατάρρευση των φορολογικών εσόδων. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι αυτή η προσωρινή διακοπή των κρατικών εσόδων δεν θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση των κρατικών δαπανών. Οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται αμέσως, ώστε να μην επαναληφθεί το κύμα αναταραχών.
Τρίτον, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την υγεία, τις επιδοτήσεις και των τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης