Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM: Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση του ευρώ

tags :
FXCM: Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση του ευρώ
Ο αστάθμητος παράγοντας που λέγεται αναδυόμενες αγορές, αποτελεί αυτή τη στιγμή το βασικότερο κίνδυνο, αφού οι αποφάσεις τους για τον έλεγχο του πληθωρισμού εκτός από τις έντονες διακυμάνσεις που προκαλούν στις αγορές μπορούν να δημιουργήσουν αυξημένο κλίμα αστάθειας, σύμφωνα με την FXCM.
Στην Ευρώπη, τα spreads κινούνται με νευρικότητα καθώς χθες διέρρευσε ότι θα αλλάξει η φρασεολογία του κειμένου της Συνόδου Κορυφής, στο σημείο που αναφέρεται στις αρμοδιότητες και τους πόρους του ταμείου σταθερότητας (EFSF). Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Trichet, προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα εκληφθεί ως αρνητικό από τις αγορές. Η Γερμανία από την άλλη πλευρά εξακολουθεί να βιώνει τις ευεργετικές (μόνο για αυτή) συνέπειες της κρίσης και της πτώσης του ευρωπαϊκού νομίσματος, αφού το εμπορικό της ισοζύγιο σημείωσε πλεόνασμα €14 δισ. έναντι εκτιμήσεων για €11,9 δισ. Επίσης, η Κίνα προχώρησε σε μια ακόμα αύξηση του βασικού της επιτοκίου αφού ο πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Το ευρώ συνέχισε να κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία από τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, που ανακοινώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα.
Τεχνικά, οι πρώτες αντιστάσεις για σήμερα βρίσκονται στην περιοχή του 1,3670-80 και ακολουθούν οι σημαντικότερες στην περιοχή του 1,3730-50. Αν η πτωτική κίνηση που έχει προηγηθεί πρόκειται να έχει συνέχεια, τότε η ανοδική αντίδραση από τα χθεσινά χαμηλά δε θα ξεπεράσει την περιοχή του 1,3680 (θα περιοριστεί δηλαδή στο 38,2 με 50% της πτώσης που έχει προηγηθεί). Πάνω από αυτά τα επίπεδα όλα τα σενάρια μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι, όπως η συνέχιση της ανόδου προς τις προηγούμενες κορυφές ή και ακόμα υψηλότερα.
Ο χρυσός κινείται ανοδικά στα 1364 δολάρια καθώς οι φόβοι για πληθωρισμό αυξάνουν και πάλι τις τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει πτώση στα 87,40 δολάρια.
Στο επίκεντρο σήμερα (17:00) βρίσκεται η ομιλία του προέδρου της Fed, Bernanke ενώπιων της Βουλής και της Επιτροπής Προϋπολογισμού. Οι δηλώσεις του είναι πιθανό να προκαλέσουν έντονες διακυμάνσεις στην αγορά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης