Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόπους να διατηρήσει τις υψηλές αποδόσεις του Proprietary Trading αναζητά η Morgan Stanley

Τρόπους να διατηρήσει τις υψηλές αποδόσεις του Proprietary Trading αναζητά η Morgan Stanley

Τρόπους να παραμείνει στο «παιχνίδι» της εκμετάλλευσης των ιδίων κεφαλαίων αναζητά η Μorgan Stanley, παρακάμπτοντας το νέο νόμο απαγόρευσης του Proprietary Trading, μεταφέροντας τα προς εκμετάλλευση κεφάλαια σε ειδική μονάδα που θα εντάσσεται στη διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών της.

Οι εκπρόσωποι της Morgan Stanley αρνούνται να σχολιάσουν οτιδήποτε, μιας και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει παρθεί η τελική απόφαση για το σχέδιο αυτό της τράπεζας εφόσον οι συζητήσεις έχουν παραμείνει κεκλεισμένων των θυρών. Ενδιαφέρον προκαλεί πάντως το γεγονός ότι, η Morgan Stanley δήλωσε τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη, ότι σχεδιάζει να μετατρέψει το μεγαλύτερο κομμάτι της αποκλειστικής εκμετάλλευσης συναλλαγών της, σε μία ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία περίπου στο τέλος του 2012.

Κίνητρο της είναι να διατηρήσει τις υψηλές αποδόσεις των ιδίων κεφαλαίων που έχουν οι τράπεζες. Και αυτό διότι, η αποκλειστική εκμετάλλευση των κεφαλαίων αυτών εγκυμονεί κινδύνους, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη μεταβλητότητα των κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης