Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM: Θα διατηρήσει το δολάριο τα κέρδη του αυτή την εβδομάδα;

tags :
FXCM: Θα διατηρήσει το δολάριο τα κέρδη του αυτή την εβδομάδα;
Το ευρώ διαμόρφωσε την πρώτη αξιόλογη διόρθωση έναντι του δολαρίου κατά την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρώντας πάνω από 300 pips.
H πτώση αυτή, σύμφωνα με την FXCM, οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες. Τα σχόλια της ΕΚΤ, ύστερα από την ανακοίνωση των επιτοκίων, και τη σημαντική υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας στην Αμερική.
Οι πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες ήταν αυξημένες το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία από την Ευρωζώνη, είχαν αυξήσει τις προσδοκίες της αγοράς για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.
Ωστόσο, η επιφυλακτική στάση της ΕΚΤ, κατά την ομιλία του προέδρου Trichet την Πέμπτη, απογοήτευσε τους επενδυτές, οδηγώντας σε έντονη πτώση του ευρώ.
Επιπλέον, παρόλο που οι θέσεις εργασίας στην Αμερική δε σημείωσαν τον Ιανουάριο την αναμενόμενη αύξηση, οι αναλυτές απέδωσαν το αποτέλεσμα στις άσχημες καιρικές συνθήκες, εστιάζοντας στη σημαντική μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 9,0%, επίπεδα που είχε να προσεγγίσει από τον Απρίλιο του 2009.
Τεχνικά, η διορθωτική κίνηση αυτή, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για την αντιστροφή της τάσης της ισοτιμίας, με τους πρώτους στόχους μας να βρίσκονται στην περιοχή του 1,3500 και στη συνέχεια στο 1,3400, με τα δεύτερα επίπεδα να είναι και τα πιο καθοριστικά για την ανοδική τάση.
Για να επιβεβαιωθεί το πτωτικό αυτό σενάριο, οι όποιες ανοδικές αντιδράσεις θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από την περιοχή του 1,3630-50 ή και 1,3680-00, όπου αναμένεται η ισοτιμία να συναντήσει σημαντικές αντιστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης