Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο... παρά 5 για τη Wall

tags :
Μεικτά πρόσημα στο... παρά 5 για τη Wall
Μεικτά στο παρά 5 διαμορφώθηκαν τα πρόσημα για τους δείκτες στη Wall, στο σημερινό κλείσιμο, εν μέσω μπαράζ μακροοικονομικών και εν αναμονή ανακοινώσεων για τα εταιρικά αποτελέσματα δ΄ 3μήνου, που αποτελούν και τον καθρέπτη της πορείας της οικονομικής ανάκαμψης. Επισημαίνεται ότι πτωτικά κινήθηκε εν γένει ο τραπεζικός κλάδος.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones τερμάτισε στις 11.977 μονάδες (-0,03%), ο Nasdaq στις 2.719 (+0,06%%), ενώ ο S&P 500 στις 1.291 (+0,02%%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Bank of New York Mellon (-0,09%), ενώ χαμηλότερα η Goldman Sachs (-2,84%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε, με βουτιά 6,28%, στα 1,79 δολάρια, με υψηλό ημέρας στα 1,87 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,77 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, πτώση κατέγραψαν για τον Νοέμβριο οι τιμές κατοικιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το τι υποδεικνύει ο δείκτης S&P Case-Shiller. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών υποχώρησε κατά 1%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,3%.
Ακόμη, άνοδο πέρα από τις 60,6 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις τον ήθελαν στις 54,4 μονάδες.
Επιπλέον, η οικονομική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού παρουσίασε ύφεση και υποχώρησε στις 18 μονάδες για τον Ιανουάριο



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης