Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσφορές ρεκόρ στο ομόλογο του EFSF - Επιτόκιο κοντά στο 2,88%

Προσφορές ρεκόρ στο ομόλογο του EFSF - Επιτόκιο κοντά στο 2,88%
Τις λεπτομέρειες της πρώτης έκδοσης 5ετούς ομολόγου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), για την οποία υπήρξαν άμεσες προσφορές ύψους 50 δισ. ευρώ.
Εμπορικές και κεντρικές τράπεζες, αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστικά ταμεία και hedge funds δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην εν λόγω έκδοση, την οποία και θεωρούν ασφαλή, οδηγώντας το EFSF να καθορίσει την αρχική τιμή στις 6-8 μονάδες βάσης πάνω από τα midswaps.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η αυξημένη ζήτηση στη σημερινή έκδοση αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ομολόγων ή να διευρύνει το ποσό της έκδοσης. Η συγκεκριμένη έκδοση γίνεται με κύριους αναδόχους τη Societe Generale, τη Citi και την HSBC.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η απόδοση των ομολόγων αναμένεται να είναι περίπου 2,88% έναντι 2,34% που είναι η απόδοση για τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα και 2,79% για τα αυστριακά ομόλογα. Η ζήτηση για τα ομόλογα, με βάση το βιβλίο των προσφορών που έχει ανοίξει, είναι πολλαπλάσια του ποσού που θέλει να αντλήσει το Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης