Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοήτευσε η Bank of America - Ζημιές 1,2 δις. δολ. για το δ' 3μηνο

Απογοήτευσε η Bank of America - Ζημιές 1,2 δις. δολ. για το δ' 3μηνο
Ζημιές 1,2 δις. δολ. σημείωσε η Bank of America το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα, στα οποία περιλαμβάνεται έκτακτο έξοδο ύψους 2 δις. δολαρίων το οποίο σχετίζεται με την αγορά ακινήτων και τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της τράπεζας.
Εξαιρουμένων των έκτακτων χρεώσεων η τράπεζα θα είχε σημειώσει κέρδη 756 εκατ. δολαρίων, ή 4 cents ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 18 cents ανά μετοχή. Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 η Bank of America είχε σημειώσει ζημιές 194 εκατ. δολαρίων.
Το 2010 ήταν ένα έτος που αναγκαστικά θα έπρεπε να προβούμε σε κάποιες ενέργειες αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Brian Moynihan. Τα αποτελέσματα αντανακλούν την πρόοδο που έχει συντελεστεί κατά τη διαδικασία απομόχλευσης και στην κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας.
Για ολόκληρο το 2010 οι ζημιές της BofA έφτασαν στα 2,2 δις. δολάρια, μετά από έκτακτη απομείωση 12,4 δις. δολαρίων. Ο δείκτης Tier 1 της τράπεζας στις 31 Δεκεμβρίου έφτασε στο 8,6% από 7,81% το Δεκέμβριο του 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης