Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτιά στα μπόνους για τη Goldman Sachs παρά τη μείωση 14% - Αποχώρηση στελέχους

Πρωτιά στα μπόνους για τη Goldman Sachs παρά τη μείωση 14% - Αποχώρηση στελέχους
Εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία στην απονομή μπόνους ανάμεσα στις αμερικανικές τράπεζες η Goldman Sachs παρά τα μειωμένα των εκτιμήσεων κέρδη που εμφάνισε στα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Ήδη από νωρίτερα ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός είχε προαναγγείλει μειώσεις στην απονομή μερισμάτων ύστερα από τη δυσφορία που είχε εκφραστεί από στελέχη της Wall Street, αξιωματούχους της κυβέρνησης και μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Η συγκεκριμένη μείωση ανήλθε σε 14%. Συνεπώς, ο μέσος όρος μπόνους για κάθε μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs ανήλθε σε 430.700 δολάρια κατ' άτομο. Και πάλι όμως η τράπεζα κατέχει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα. Στη δεύτερη JP Morgan ο αντίστοιχος μέσος όρος βρέθηκε στα 369.651 δολάρια ανά στέλεχος. Πολύ μακριά βρίσκεται η Citigroup, η οποία απλά ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μετοχές της σε 15 ανώτατα στελέχη.
H Morgan Stanley και η Barclays δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη το ακριβές ποσό των μπόνους που διανείμουν.

Edward Glenn Hadden: Από τη Goldman Sachs στη Morgan Stanley

Στο μεταξύ, η πρώτη... τραπεζική μεταγραφή της χρονιάς είναι γεγονός. Ο Edward Glenn Hadden, πρώην επικεφαλής του trading κρατικών ομολόγων για λογαριασμό της Goldman Sachs ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του παγκόσμιου trading στη Morgan Stanley έπειτα από πρόταση που δέχτηκε. Είναι γνωστό από καιρό πως ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman αναζητεί ικανά στελέχη για να ενισχύσει τις συναλλακτικές και επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης