Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αισιοδοξία των Αμερικανών φέρνει κέρδη στις τράπεζες – Ποντάρουν σε νέες πωλήσεις λιανικών προϊόντων

Η αισιοδοξία των Αμερικανών φέρνει κέρδη στις τράπεζες – Ποντάρουν σε νέες πωλήσεις λιανικών προϊόντων
“Οι επενδυτές έχουν καταστεί λίγο περισσότερο αισιόδοξοι σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ”, εκτιμά ο αναλυτής της Wells Fargo, Matthew Burnell.
Πράγματι, οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τις τράπεζές τους και θεωρούν πως ήρθε η ώρα οι τραπεζικές μετοχές να πάρουν την ανιούσα. Για την ακρίβεια, η ρευστότητα που προέκυψε τους δίνει τη δυνατότητα να αγοράσουν μετοχές.
Ο Burnell διακρίνει φως στην άκρη του τούνελ στην αγορά κατοικίας. Οι επενδυτές θα περιμένουν περισσότερο απτά αποτελέσματα στον τομέα για να στραφούν εκεί. Περιμένουν επίσης και τις εκδικάσεις των υποθέσεων για τις κατασχέσεις των US Bankcorp. και Wells Fargo στη Μασαχουσέτη καθώς και αρκετές ακόμα που δεν έχουν τελεσιδικήσει.
Ο Burnell διαβλέπει άνοδο της ζήτησης στην αγορά κατοικίας αν και οι τράπεζες θα προτιμούσαν όλο και περισσότεροι Αμερικανοί να νιώσουν αρκετά ασφαλής και να αρχίσουν και πάλι να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα. Να επιστρέψουν δηλαδή στον παραδοσιακό δρόμο κερδών. Για την επέκταση των επιχειρήσεών τους, που ισοδυναμεί με ώθηση της ανάπτυξης, να συνάπτουν δάνεια. Ή ακόμη και προσωπικά, καταναλωτικά, να μη χάσουν το καταναλωτικό τους πνεύμα. Αυτή η τάση είναι που δύναται να ωθήσει σε υψηλότερα κέρδη τις τράπεζες και να επιβεβαιώσει τους αναλυτές που πιστεύουν ότι το 2011 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον τραπεζικό κλάδο.
Από τα κέρδη που θα αποκομίσουν οι τράπεζες θα μπορέσουν να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να ενισχυθούν κεφαλαιακά. Εξάλλου, η αγορά ομολόγων είναι μια αγορά την οποία τείνουν να αποφεύγουν σιγά-σιγά ως μέσο για την αποκομιδή κερδών. “Οι πτωτικές αποδόσεις των ομολόγων πρόκειται να φανούν στα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών ως μείωση κερδών στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος”, υπογραμμίζει ο Keith Horowitz, αναλυτής της Citibank.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης