Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η διοίκηση της Wall Street την τελευταία κουβέντα για το trading ιδίων κεφαλαίων

Η διοίκηση της Wall Street την τελευταία κουβέντα για το trading ιδίων κεφαλαίων
Αυξάνουν τα περιοριστικά μέτρα για τις αμερικανικές τράπεζες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Morgan Stanley έγινε η τελευταία από τις μεγάλες τράπεζες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού που σταμάτησε τις συναλλαγές μέσω ιδίων κεφαλαίων εφαρμόζοντας την οδηγία Volcker.
Το Συμβούλιο Εποπτείας Οικονομικής Σταθερότητας άφησε τις τράπεζες να συμμορφωθούν με τους κανόνες με τη δική τους θέληση πρώτα σύμφωνα με τη φιλοσοφία ότι και οι ίδιες θα καταλάβουν το trading ιδίων κεφαλαίων αποτελεί λανθασμένη πρακτική. Τους δόθηκε επίσης χρόνος προκειμένου να συνετίσουν τις θυγατρικές τους, τους πελάτες τους και τους χρηματιστές με τους οποίους συνεργάζονται.
Πέραν της επίβλεψης των νομοθετών, ο διευθύνων σύμβουλος της Wall Street θα ελέγχει την πιστότητα των μέτρων που έλαβαν οι τράπεζες και αν βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση. Σε περίπτωση που αυτό δε συμβαίνει, θα γίνεται σύσταση και προτάσεις βελτίωσης ώστε να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αυτό αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Ομπάμα.
Οι δικηγόροι και χρηματιστές της Wall Street, πάντως κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εξαντλεί την αυστηρότητά της στο αμερικανικό χρηματιστήριο και ότι σε Ευρώπη και Ασία υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα ελιγμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης