Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταβολές τραπεζικών μπόνους με... σύνεση θέλει ο Michel Barnier

Καταβολές τραπεζικών μπόνους με... σύνεση θέλει ο Michel Barnier
Να δείξουν υπευθυνότητα και σύνεση κάλεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα αγορών, Michel Barnier τις τράπεζες καθώς πλησιάζει ο καιρός για την ανακοίνωση της κλίμακας των μπόνους των στελεχών τους.
“Οι τράπεζες χρειάζονται ηθική. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα φανεί με τη συγκράτηση των μπόνους”, τόνισε ο Barnier.
Η Goldman Sachs αναμένεται να ανακοινώσει τη διανομή περίπου 15 δισ. δολαρίων στο ύψους 35.000 ατόμων προσωπικό της βάσει των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου. Η JP Morgan, αντίστοιχα, θα διανείμει 10 δισ. δολάρια στις επενδυτικές θυγατρικές της.
Η Barclays και η Deutsche Bank δεν θα ανακοινώσουν τα πλήρη εταιρικά αποτελέσματα για τη χρήση 2010 πριν το Φεβρουάριο. Μέχρι τότε, ο Michel Barnie δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες θα έχουν επινοήσει έναν τρόπο για να τιμωρήσουν τις τράπεζες που θα προκαλέσουν με τη διανομή των μπόνους.
Οι κανόνες που έχουν πέσει στο τραπέζι αφορούν την απονομή του μισού ποσού του μπόνους σε μετοχές της εταιρείας και ανακύκλωση του 40% με 60% του συνολικού διανεμόμενου ποσού ανάμεσα σε στελέχη της εταιρείας σε ορίζοντα τριετίας. Επίσης, τα μπόνους θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τα στελέχη των επενδυτικών θυγατρικών ώστε να μην δημιουργούνται κρούσματα αντιπαραγωγικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης