Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM: Eurogroup/Ecofin θα μπορούσαν να δώσουν καύσιμα για σημαντική κίνηση του ευρώ

tags :
FXCM: Eurogroup/Ecofin θα μπορούσαν να δώσουν καύσιμα για σημαντική κίνηση του ευρώ
Το συνέδριο του Ecofin είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας, καθώς κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις θα έχει η αύξηση του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία, παρά τις προγενέστερες αντιδράσεις έχει αρχίσει να εμφανίζεται πιο διαλλακτική, συμβάλλοντας έτσι στον καθορισμό μιας νέας στρατηγικής που θα έχει ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της κρίσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις κάνουν λόγο για αύξηση του ταμείου κατά επιπλέον €750 δισ.
Αναφορικά με το ευρώ, η προηγούμενη εβδομάδα βρήκε το ευρωπαϊκό νόμισμα να κινείται έντονα ανοδικά, βοηθούμενο από τις επιτυχημένες δημοπρασίες, τη στήριξη της Κίνας και τα σχόλια του Trichet όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό. Την Παρασκευή η αγορά δοκίμασε το πάνω μέρος του πλάγιου εύρους που δείχνει να ακολουθεί το ευρώ με το δολάριο στην περιοχή του 1,3450, επίπεδα όμως όπου οι πωλητές έκαναν την εμφάνισή τους και όσοι είχαν ακολουθήσει την άνοδο προτίμησαν κάπου εκεί να πάρουν κέρδη.
Από την άλλη πλευρά, το ευρώ σήμερα απέτυχε να περάσει πάνω από τις προηγούμενες κορυφές του και φαίνεται να βαδίζει προς χαμηλότερα επίπεδα. Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται πτωτικά στα 1,3300. Πτώση στα 0,8380 καταγράφει η ισοτιμία EUR/GBP.
Σε γενικές γραμμές, το συνέδριο Eurogroup/Ecofin για την αρχή της εβδομάδας θα μπορούσε να δώσει καύσιμα για μια σημαντική κίνηση, ωστόσο μετά τις επιτυχημένες δημοπρασίες φαίνεται δύσκολο να οδηγήσει σε λήψη νέων μέτρων ή σε σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης