Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Επικίνδυνες προκλήσεις απειλούν την παγκόσμια ανάκαμψη

Παγκόσμια Τράπεζα: Επικίνδυνες προκλήσεις απειλούν την παγκόσμια ανάκαμψη
Μεγάλο αριθμό κινδύνων που μπορεί να πλήξουν την παγκόσμια ανάκαμψη βλέπει ο Robert Zoellick, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή του οι κυβερνήσεις να μπορέσουν να τους εξαλείψουν.
Αν και η παγκόσμια οικονομία φαίνεται ότι θα ενισχυθεί το 2011, οι κίνδυνοι παραμένουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Zoellick, μιλώντας σε αμερικανικό δίκτυο. Τα καλά νέα είναι ότι εδραιώνεται σταδιακά η ανάπτυξη, αλλά η πρόκληση της ανομοιογενούς ανάκαμψης είναι σημαντική. Η Ινδία, η Κίνα, μερικές χώρες στην Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική, σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη. Την ίδια ώρα, ο αναπτυγμένος κόσμος ενώ σημειώνει ικανοποιητικούς ρυθμούς δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει την ανεργία και τις συστημικές στρεβλώσεις του παρελθόντος, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σημαντικό είναι παράλληλα και το πρόβλημα της κρίσης χρέους της Ευρώπης, ενώ το ίδιο ζήτημα κυριαρχεί και σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα αναφύεται και το θέμα της αύξησης των τιμών των τροφίμων, ως εμπορευμάτων στην αγορά παραγώγων παγκοσμίως. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναγνωρίσουν αυτά τα προβλήματα και να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις θωρακίζοντας την ανάπτυξη, δήλωσε ο Zoellick.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης