Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: «Ανακάμπτει» το ευρώ, εκρηκτική η κατάσταση στις αγορές

tags :
FXCM Hellas: «Ανακάμπτει» το ευρώ, εκρηκτική η κατάσταση στις αγορές
Όλες οι απώλειες της πρώτης εβδομάδας του χρόνου για το ευρώ εξανεμίστηκαν την εβδομάδα που διανύουμε καθώς μαζί τους εξανεμίστηκαν και οι ανησυχίες για την κρίση χρέους της Ευρώπης, σύμφωνα με την ανάλυση της FXCM Hellas.
Από την άλλη πλευρά, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ανησυχίες για την ανάπτυξη στην Αμερική μετά τις απογοητευτικές νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Η ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet, ο οποίος εμφανίστηκε πιο επιθετικός από αυτό που ανέμενε η αγορά, σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες, όσον αφορά στην υπερκάλυψή τους, δημοπρασίες ευρωπαϊκών ομολόγων και τη στήριξη που παρέχουν οι Κινέζοι στην αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη πτώση των αποδόσεων των ομολόγων αλλά και των τιμών των CDS. Αυτό προκάλεσε την έντονη ανοδική αντίδραση του ευρώ, αλλά και την εκρηκτική άνοδο των χρηματιστηρίων των περιφερειακών χωρών.
Έτσι, είδαμε το ευρώ, όπως παρατηρείται και στο γράφημα να ξεπερνά με σχετική ευκολία τα πρώτα επίπεδα αντίστασης και να σβήνει σχεδόν όλη την πτωτική κίνηση της περασμένης εβδομάδας φτάνοντας κοντά στην περιοχή του 1,3400.
Ωστόσο, παρά τη πτώση των αποδόσεων των ομολόγων θα ήταν εκτός πραγματικότητας να μιλήσουμε για τάσεις αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού, αφού άλλωστε όλες η δημοπρασίες έκλεισαν με επιτόκια αρκετά υψηλότερα από αυτά που είχαν τη προηγούμενη φορά. Εξαίρεση, όπως έχουμε πει, αποτέλεσε η Πορτογαλία. Η κατάσταση σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικά περίπλοκη και θα ήταν επικίνδυνο να πούμε ότι η ευρωπαϊκή κρίση έχει αρχίσει να ολοκληρώνεται.
Στην Αμερική προβληματισμό προκαλεί η αύξηση για μια ακόμα εβδομάδα των αιτήσεων ανεργίας. Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη στην Αμερική δεν είναι σταθερή και με τα προβλήματα που υπάρχουν θα μπορούσε να σημειωθεί επιβράδυνση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης