Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο Ευτύχιος Βασιλάκης αναδείχθηκε EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023

Ο Ευτύχιος Βασιλάκης αναδείχθηκε EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023
Κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της Ελλάδας, τίμησαν την ελληνική επιχειρηματικότητα
Ο Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΜΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, κατέκτησε τον τίτλο EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2023, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η EY Ελλάδος, την Τετάρτη 13 Μαρτίου.
Στη διάρκεια της Τελετής Απονομής του διαγωνισμού, που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της Ελλάδας, τίμησαν την ελληνική επιχειρηματικότητα και τη συμβολή της στην ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της εθνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής βραβεύθηκαν, πέρα από τον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2023, και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού της EY, που αναδείχθηκαν έπειτα από απόφαση της ανεξάρτητης εννεαμελούς Κριτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Βασίλειου Κάτσου, Προέδρου και Συνιδρυτή της VNK Capital και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2008.

Κατά την Τελετή Απονομής, βραβεύθηκαν οι:
- EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023 και Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας – Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
- Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας – Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος, ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
- Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας – Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής & CEO, THEON GROUP – Ιδρυτής, EFA GROUP
- Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας – Γιώργος Τσαρούχας, CEO & Co-Founder, DIALECTICA

Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur Of The Year™, μαζί με νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 47 χώρες και περιοχές, τον Ιούνιο του 2024 στο Μόντε Κάρλο.
Υπενθυμίζεται ότι, στην Κριτική Επιτροπή που επέλεξε τους νικητές του φετινού διαγωνισμού, υπό την προεδρία του κ. Κάτσου, συμμετείχαν οι κ.κ. Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, και Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας 2021, Γιώργος Δουκίδης – Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου – Πρόεδρος, Εμπορικό και A member firm of Ernst & Young Global Limited Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Μαρίνα Μαυρομμάτη – Διευθύνουσα Σύμβουλος, Printec Group, Γιώτα Παπαρίδου – Πρόεδρος Δ.Σ., Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Γιώργος Στάσσης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ Α.Ε., Βασίλειος Φουρλής – Πρόεδρος, Fourlis Α.Ε. Συμμετοχών, Πρόεδρος, Trade Estates AEEAΠ, και Βασίλης Ψάλτης – CEO, Όμιλος Alpha Bank.

Πρότυπα υγιούς επιχειρηματικότητας

Ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, συγχαίροντας τους νικητές, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες, σημείωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του: «Στην ΕΥ, αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας μας και πιστεύουμε ότι οφείλουμε να τιμήσουμε και να επιβραβεύσουμε τους πρωταγωνιστές της.
Οφείλουμε, όμως, και στην ελληνική κοινωνία να αναδείξουμε στο πρόσωπό τους, πρότυπα υγιούς επιχειρηματικότητας, ικανά να την εμπνεύσουν».
Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Βασίλειος Κάτσος, αφού ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, αλλά και την ΕΥ για τη διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε: «Σήμερα αναγνωρίζουμε και βραβεύουμε επιχειρηματίες, που η πορεία τους χαλυβδώθηκε μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που βίωσε η επιχειρηματικότητα τα τελευταία 15, σχεδόν, χρόνια.
Τιμούμε ανθρώπους για το πάθος, το όραμα, την καινοτομία, την ικανότητά τους να ηγηθούν ενός κλάδου, αλλά πάνω από όλα και την ικανότητά τους να εμπνεύσουν στρατιές ανθρώπων στις εταιρείες τους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.
Αυτή είναι η επιχειρηματικότητα που βραβεύουμε και αυτό είναι το πρότυπο που αναδεικνύει ο διαγωνισμός».

Οι δηλώσεις των βραβευθέντων

Ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023 και νικητής της κατηγορίας «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, δήλωσε: «Στο πρόσωπό μου βραβεύεται τόσο το όραμα, η σκληρή δουλειά και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Θεόδωρου και της Εμμανουέλας Βασιλάκη, που ίδρυσαν αυτόν τον Όμιλο και που σήμερα ο αδελφός μου και εγώ συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε, όσο και η προσπάθεια, η ανθεκτικότητα όλων όσοι έχουν συμβάλλει για την πορεία των εταιρειών του Ομίλου τα προηγούμενα χρόνια.
Μια αναγνώριση όσων έχουμε πετύχει μέσα από διαχρονικές συνεργασίες, την προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και την αναζήτηση της καινοτομίας, με κύριο πλεονέκτημα την κουλτούρα και την αφοσίωση των ανθρώπων του Ομίλου».
Η κυρία Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος, ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε, και νικήτρια της κατηγορίας «Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας», σημείωσε: «Ως γυναίκα επιχειρηματίας με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ΜΕΒΓΑΛ, ως άνθρωπος με πείσμα, πιστεύω στο επιχειρείν που προοδεύει και εξελίσσεται.
Ως Ελληνίδα εκφράζω την πίστη και την αφοσίωσή μου στα ελληνικά προϊόντα που γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας».
Ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής & CEO, THEON GROUP – Ιδρυτής, EFA GROUP, νικητής της κατηγορίας «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», τόνισε: «Η επιχειρηματικότητα είναι στην πραγματικότητα τέχνη.
Είναι η ικανότητα να αναπτύσσεις νέες ιδέες και να τις εφαρμόζεις στην πράξη, να λύνεις προβλήματα, να αντιμετωπίζεις κάθε απρόοπτο, να κάνεις το όραμά σου
πραγματικότητα, να “ευ-αγωνίζεσαι”, αλλά και να εμπνέεις τις επόμενες γενιές για ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα».
Ο κ. Γιώργος Τσαρούχας, CEO & Co-Founder, DIALECTICA, νικητής της κατηγορίας «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας», σημείωσε: «Πρωτοπορία δεν υπάρχει αν δεν υπάρχει ένα τολμηρό όραμα, αν δεν υπάρχουν όνειρα.
Τα όνειρα είναι η πρώτη ύλη με την οποία φτιάχνεται το μέλλον. Και η λογική σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά είναι το εργαλείο που μετασχηματίζει αυτήν την πρώτη ύλη σε πράξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης