Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς νικήτρια του «CFA Institute Research Challenge»

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς νικήτρια του «CFA Institute Research Challenge»
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής αναδείχτηκε νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της περιοχής Europe-Middle East-Africa (EMEA).
Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες μελέτης και ανάλυσης της εταιρείας «Cenergy Holdings», οι επτά ομάδες που συμμετείχαν στο ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού CFA Institute Research Challenge, που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece) ετοίμασαν την ανάλυση και την επενδυτική τους πρόταση για τη μετοχή της εταιρείας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όλες οι ομάδες υπέβαλαν γραπτές εκθέσεις ανάλυσης, οι οποίες βαθμολογήθηκαν από βαθμολογητές-εθελοντές της Ένωσης, όλοι κάτοχοι του επαγγελματικού τίτλου CFA και, στις 2 Μαρτίου, παρουσίασαν τις εκθέσεις τους και ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό στις ερωτήσεις της επιτροπής αξιολόγησης, η οποία επίσης αποτελούνταν από εθελοντές CFA charterholders.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής αναδείχτηκε νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της περιοχής Europe-Middle East-Africa (EMEA), με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στην τιμητική τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 4 Απριλίου, 2024.
Τη νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς απαρτίζουν οι κκ. Σπύρος Γκραικιώτης, Ιωάννης Ζήσης, Μάριος Μεταξάς, Κωνσταντίνος Πετρής και Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, με ακαδημαϊκό υπεύθυνο της ομάδας τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κυριαζή και μέντορα τον κ. Χρήστο Ψύλλια.
Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός πανεπιστημίων στην ανάλυση εταιρειών και μετοχών που διοργανώνεται από το CFA Institute, σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.
Στον ελληνικό διαγωνισμό, για τη φετινή χρονιά, συμμετείχαν επτά (7) ομάδες από τα ακόλουθα πανεπιστήμια:
• Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Πανεπιστήμιο Πειραιώς (2 ομάδες)
• Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Οι φοιτητές όλων των ομάδων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους εκπροσώπους του Πλατινένιου Χορηγού του διαγωνισμού, την Deloitte Eλλάδος, μέλος ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο, και των Χρυσών Χορηγών, Εθνική Τράπεζα, EY Ελλάδος και Grant Thornton - και να μάθουν περισσότερα για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρουν σε φοιτητές, πτυχιούχους και στελέχη. Στον φετινό διαγωνισμό, η EY Ελλάδος συμμετείχε και φέτος ως Χορηγός Ανάπτυξης Καριέρας, συμβουλεύοντας τους φοιτητές στις βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης βιογραφικών και δεξιοτήτων συνεντεύξεων. Επιπροσθέτως, οκτώ φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε έναν από τους Χορηγούς Πρακτικής Άσκησης, την doValue Greece, Eurobank Equities, Grant Thornton Ελλάδος ή τη PwC Greece. Τέλος, οι εταιρείες AXIA Ventures και KPMG συμμετείχαν ως Ασημένιοι Χορηγοί, η Aegean Airlines ως Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών και η capital.gr ως Χορηγό Επικοινωνίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA συγχαίρει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό και ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν στη διοργάνωση του διαγωνισμού, τους χορηγούς, καθώς επίσης και την υπό ανάλυση εταιρεία «Cenergy Holdings» και τα στελέχη της για την αγαστή συνεργασία τους με τις επτά ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης