Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

H Euroxx Χρηματιστηριακή διακρίνεται ως 2023 Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική

tags :
H Euroxx Χρηματιστηριακή διακρίνεται ως 2023 Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική
Κατά το εξεταζόμενο διάστημα η Euroxx ηγήθηκε ή συμμετείχε σε συναλλαγές συνολικής αξίας περίπου 5,7 δισ. ευρώ
Η Euroxx Securities A.E. («EUROXX») αναδείχθηκε Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική από το Euromoney, τον πιο διακεκριμένο εκδοτικό οργανισμό έρευνας, διαπίστευσης και βράβευσης αριστείας για τον παγκόσμιο κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Το Euromoney θέσπισε την πιστοποίηση Market Leaders για να αναγνωρίσει την αριστεία στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και για να παρέχει διαπίστευση σε κορυφαία τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.
Ως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος οργανισμός παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, που κατέχει διαχρονικά εξέχουσα θέση τόσο στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών όσο και στην επενδυτική τραπεζική, η EUROXX τιμήθηκε για τον σημαντικό της ρόλο σε ορισμένες από τις σημαντικότερες συναλλαγές επενδυτικής τραπεζικής της χώρας κατά το 2023.
Κατά το εξεταζόμενο διάστημα η Euroxx ηγήθηκε ή συμμετείχε σε συναλλαγές συνολικής αξίας περίπου €5,7 δισ.
Ενδεικτικά, συμμετείχε στις εξής συναλλαγές:
- Marfin Investment Group: Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ανταλλαγή Χρέους €444 εκατ. (Ιανουάριος 2023).
- Marfin Investment Group: Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση ποσού €119 εκατ. (Μάρτιος 2023).
- Attica Bank: Σύμβουλος Έκδοσης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου €473 εκατ. (Απρίλιος 2023).
- Τράπεζα Πειραιώς: Co- Manager στην Ομολογιακή Έκδοση ποσού €500 εκατ. (Ιούλιος 2023).
- Mytilineos: Ανάδοχος στην Ομολογιακή Έκδοση ποσού €500 εκατ. (Ιούλιος 2023).
- Optima Bank: Ανάδοχος στην Αρχική Δημόσια Προσφορά Κεφαλαίου ποσού €151 εκατ. (Σεπτέμβριος 2023).
- Trade Estates: Κύριος Ανάδοχος στην Αρχική Δημόσια Προσφορά Κεφαλαίου ποσού €62 εκατ. (Οκτώβριος 2023).
- Intralot: Ανάδοχος στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ποσού €135 εκατ. (Οκτώβριος 2023).
- Δ.Ε.Η: Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Enel στην Ρουμανία με συνολικό τίμημα €1,2 δισ. (Οκτώβριος 2023).
- Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) / Εθνική Τράπεζα: Σύμβουλος, Συντονιστής & Κύριος Ανάδοχος της προσφοράς στο Ελληνικό σκέλος και Συν-επικεφαλής της προσφοράς στο διεθνές σκέλος, στη δημόσια προσφορά μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας περίπου €1,1 δισ. (Νοέμβριος 2023).
- Eurobank: Co- Lead Manager στην Ομολογιακή Έκδοση ποσού €500 εκατ. (Νοέμβριος 2023).
- Τράπεζα Πειραιώς: Co- Manager στην Ομολογιακή Έκδοση ποσού €500 εκατ. (Νοέμβριος 2023).
Εκτός από τις προαναφερόμενες ενδεικτικές συναλλαγές που η EUROXX ολοκλήρωσε επιτυχώς κατά το 2023, ανέλαβε κατά το ίδιο διάστημα και σειρά άλλων έργων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενδεικτικά, ενεργεί είτε κατ’ αποκλειστικότητα είτε από κοινού με άλλους συμβούλους για την πώληση Χαρτοφυλακίων Ανακτημένων Ακινήτων (Arrow II) και ΜηΕξυπηρετούμενων Απαιτήσεων (ενδεικτικά: Meadow, Catwalk, Nest, Navy) παραμένοντας σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές τόσο των Τραπεζών όσο και των Servicers για συμβουλευτικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Ο κ. Αριστοτέλης Νινιός, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής, δήλωσε: «Η πρόσφατη διαπίστευσή μας από το Euromoney ως Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική στην Ελλάδα για το 2023, αναγνωρίζει την ηγετική θέση της εταιρείας μας στην επενδυτική τραπεζική. Από την ίδρυσή μας προ τριάντα ετών, έχουμε εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την ανεξάρτητη παροχή υπηρεσιών Επενδυτικής Τραπεζικής κορυφαίας ποιότητας στην χώρα. Θεωρούμε αυτή την διεθνή αναγνώρισή μας ως επιβεβαίωση της δέσμευσής μας στην εφαρμογή παγκόσμιων προτύπων βέλτιστων πρακτικών εξυπηρέτησης της πελατειακής μας βάσης, που περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες, κρατικούς φορείς και τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Euromoney για την αναγνώρισή του και τους πελάτες μας που μας ανέδειξαν σε κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης