Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Αγώνας για την προστασία του Ταμείου Αυτασφάλειας Προσωπικού ΕΤΕ

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Αγώνας για την προστασία του Ταμείου Αυτασφάλειας Προσωπικού ΕΤΕ
Δήλωση του Αθ. Κώτσιου, Γενικού Συμβούλου της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης " ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ"
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης " ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ " με δήλωσή του στο bankingnews.gr αναφέρει τα εξής σχετικά με την ανάγκη προστασίας των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την προστασία του ΤΑΠΕΤΕ στην Εθνική τράπεζα:

Το απαράδεκτο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα Αλληλοβοηθητικά και Επαγγελματικά Ταμεία, αφορά και το Ταμείο Αυτασφάλειας Προσωπικού ΕΤΕ.
Η σχετική διάταξη μετατρέπει το Ταμείο μας από υποχρεωτικής σε προαιρετικής ασφάλισης. Επιβάλλει φορολόγηση. Επίσης υποχρεώνει το Ταμείο μας να επιλέξει σε ποιο οικονομικό σύστημα θα ενταχθεί (κεφαλαιοποιητικό ή όχι).
Το Ταμείο μας μέχρι σήμερα διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για την παραπάνω υποχρέωση. Επίσης δίδεται η δυνατότητα να ενταχθεί στα επαγγελματικά Ταμεία.
Πέραν των σοβαρών νομικών και συνταγματικών θεμάτων καθώς το Ταμείο μας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, οι σχετικές αυτές διατάξεις εφόσον ψηφιστούν θα επηρεάσουν καθοριστικά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων.
Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ οφείλει να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες και ενέργειες για να προστατέψει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να συντονίσει τις προσπάθειες ώστε να μην ενταχθεί τελικώς το Ταμείο μας στον σχετικό Νόμο, με τις αρνητικές συνέπειες που αυτός έχει.

Να μην μείνει άπρακτο και για αυτό το σοβαρό ζήτημα!

Η Ανεξάρτητη Ανανεωτική Κίνηση «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ πρότεινε τα εξής:
Να δοθεί η μάχη να εξαιρεθεί το Ταμείο μας από το Νόμο για να προστατευτούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων συναδέλφων.
Προς το σκοπό αυτό να επιχειρηθεί το χτίσιμο μιας συνδικαλιστικής – πολιτικής συμμαχίας με την ΟΤΟΕ και την ΓΣΕΕ που αντιδρούν στο Νομοσχέδιο, με τα υπόλοιπα Αλληλοβοηθητικά Ταμεία που επίσης εντάσσονται στο Νόμο καθώς και με όλα τα πολιτικά κόμματα που διαφωνούν.
Να επιδιωχθούν συναντήσεις και άμεση επικοινωνία με όλους όσους μπορούν να επηρεάσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ να μην μείνει απλώς σε μία ανακοίνωση αλλά να προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες αντίδρασης στο Νόμο καθώς και στο σχετικό άρθρο που μας αφορά.
Να παρέμβει στη Διοίκηση της Τράπεζας για να πάρει ξεκάθαρη θέση διότι το Ταμείο μας ιδρύθηκε το 1926 έπειτα από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΤΕ ως αυτόνομος και αυτοτελής οργανισμός και η Τράπεζα έχει ευθύνη τόσο για τη λειτουργία όσο και τη βιωσιμότητά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης