Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

25th Annual Capital Link Invest in Greece Forum:«GREECE AS A REGIONAL HEALTHCARE HUB – Investment Opportunities»

25th Annual Capital Link Invest in Greece Forum:«GREECE AS A REGIONAL HEALTHCARE HUB – Investment Opportunities»
Χορηγός επικοινωνίας και το Bankingnews

Τo ακόλουθο εξαιρετικά ενδιαφέρον ΠΑΝΕΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ με τίτλο «GREECE AS A REGIONAL HEALTHCARE HUB – Investment Opportunities» περιλαμβανόταν στην ατζέντα του Συνεδρίου 25th Annual Capital Link Invest in Greece Forum με τίτλο «Accelerating Investments for Sustainable Growth», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και  εξαιρετική συμμετοχή, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 2023, στην Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το «New York Stock Exchange», το «Athens Exchange Group (ATHEX Group)» και μεγάλες διεθνείς Τράπεζες & Οργανισμούς, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη.
Το Συνέδριο υποστήριξαν κορυφαίοι χορηγοί, ενώ η «Goldman Sachs» και η «TEN Ltd (Tsakos Energy Navigation)» συμμετείχαν ως Κύριοι Χορηγοί. 

A group of people standing at a table

Description automatically generated


ΠΑΝΕΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ : GREECE AS A REGIONAL HEALTHCARE HUB – Investment Opportunities


Συντονιστής: κ. Vassilis Kontozamanis, Former Alternate Minister of Health – Hellenic Republic

Ομιλητές:

  • κ. Orestis Kavalakis, Governor of Recovery and Resilience Facility Coordination Agency - Ministry of Economy and Finance
  • κ. Greg Siokas, CEO – Cosmos Health, Inc. (NASDAQ: COSM) 
  • κ. James Christopoulos, Partner– CVC Capital Partners
  • κ. Simos Simeonidis, PhD, Chairman, CEO & Co-Founder - Delsona Therapeutics

Ο κ. Vassilis Kontozamanis, Former Alternate Minister of Health – Hellenic Republic, τόνισε: «Η σχετική επιστημονική βιβλιογραφία έχει τεκμηριώσει με κατηγορηματικό τρόπο την αμφίδρομη θετική συσχέτιση μεταξύ επιπέδου υγείας, δαπανών υγείας και οικονομικής ανάπτυξης. Βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής διάστασης της υγείας είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών και η στήριξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επομένως, το σύστημα υγείας μπορεί να αποτελέσει ένα εργαστήρι ανάπτυξης και ενσωμάτωσης καινοτομιών σε όλο το φάσμα του υγειονομικού τομέα, χρηματοδότηση, διακυβέρνηση και διοίκηση, παροχή νέων προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών, μέτρηση επίδοσης/ απόδοσης και αξιολόγηση, ανταποκρισιμότητα υπηρεσιών, ισότιμη πρόσβαση και ικανοποίηση χρηστών. 

Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο. Μέσω της εστίασης στη βελτίωση του επιπέδου υγείας, στη βελτίωση της παραγωγικότητας και την εισαγωγή καινοτομίας στις διαστάσεις του συστήματος ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη η οποία με τη σειρά της επιτρέπει την ενίσχυση της χρηματοδότησης του τομέα  υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Σε ότι αφορά στον τομέα της υγείας, 3 επιπλέον λόγοι επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι επενδύσεις στον τομέα επισπεύδονται. Πρώτον, η χώρα διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως εξειδικευμένο προσωπικό, υποδομές και προηγμένη ιατρική τεχνολογία. Δεύτερον, ένα ώριμο οικοσύστημα Έρευνας και Ανάπτυξης υφίσταται. Και τρίτον, ο τομέας παρουσιάζει επενδυτικές ευκαιρίες λόγω της χρηματοδότησης που προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 
Μελέτη της Endeavor Greece έχει καταδείξει ότι 138 διεθνής εταιρείες έχουν ιδρύσει τεχνολογικό κόμβο στην Ελλάδα και απασχολούν περισσότερα από 8000 άτομα. 73 εξ αυτών να είναι πολυεθνικές
Η επενδυτική κοινότητα έχει αναγνωρίσει την επιτυχή διαχείριση της κρίσης λόγω της Πανδημίας της COVID-19 και ήδη μεγάλες επενδύσεις έχουν σχεδιαστεί και έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται. 
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ένα σύγχρονο, αποδοτικό και ανθεκτικό σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις αρχές του value based healthcare, με τις διαρθρωτικές αλλαγές που υλοποιούνται να δημιουργούν της προϋποθέσεις ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος. Ξεκάθαρα, στηρίζει και υποστηρίζει κάθε επενδυτική προσπάθεια»
Ο κ. Orestis Kavalakis, Governor of Recovery and Resilience Facility Coordination Agency - Ministry of Economy and Finance, τόνισε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 αποτελεί ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την Ελλάδα, με κατεύθυνση την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Μέσα από το σκέλος των grants, χρηματοδοτεί δημόσιες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις άνω των 18 δις ευρώ σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα με ένα ελκυστικό δανειακό πρόγραμμα άνω των 17 δις €, στηρίζει και τις ιδιωτικές επενδύσεις.   
Στον τομέα της υγείας, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης επιχορηγούν 42 έργα που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2,17 δις ευρώ. Χρηματοδοτούν τη μεγαλύτερη οριζόντια παρέμβαση στις δημόσιες υποδομές υγείας και τον εξοπλισμό που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, ενώ προωθούν σημαντικά τον  ψηφιακό μετασχηματισμό των οργανισμών υγείας και των υπηρεσιών. 
Ταυτόχρονα, καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις, εισάγονται οργανωτικές αλλαγές στο σύστημα δημόσιας υγείας,  χρηματοδοτείται πρόγραμμα νοσηλείας στο σπίτι και ευρύ πρόγραμμα δευτερογενούς πρόληψης υγείας, που συμβάλει και στην αλλαγή νοοτροπίας του πληθυσμού, ενώ προωθείται και  μεταρρύθμιση στην αντιμετώπιση των θεμάτων ψυχικής υγείας. 
Οι ιδιωτικές επενδύσεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, μεσημαντική παραγωγική βάση στη χώρα και εξαγωγικό προσανατολισμό, ενισχύονται μέσω του επενδυτικού clawback για δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη, νέα προϊόντα και γραμμές παραγωγής. Επιπλέον, τα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης κινητοποιούν και πρόσθετες ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της υγείας. Η υγεία είναι μια τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0, τόσο από πλευράς διάθεσης πόρων όσο και από πλευράς στόχευσης των έργων σε κρίσιμους τομείς, σε ιδιωτικές επενδύσεις αλλά και σε σύγχρονες προσεγγίσεις στον τομέα της υγείας, με καθολικό ζητούμενο τη πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες  υγείας και τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.»
Ο κ. Greg Siokas, CEO – Cosmos Health, Inc., τόνισε: «Είμαστε μία από τις λίγες ελληνικής καταγωγής εταιρείες που είναι εισηγμένες στον NASDAQ/NYSE εκτός του χώρου της ναυτιλίας. Η Cosmos είναι ένας διαφοροποιημένος, καθετοποιημένος παγκόσμιος όμιλος υγειονομικής περίθαλψης με στόχο να παρέχει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που κυμαίνονται από τα διατροφοδραστικά και φαρμακευτικά προϊόντα έως τη διανομή υγειονομικής περίθαλψης, την τηλεϊατρική και την επαναστόχευση φαρμάκων με τεχνητή νοημοσύνη. Κεντρικό ρόλο στις δραστηριότητές μας παίζει η Έρευνα & Ανάπτυξη, με στόχο την αντιμετώπιση διαταραχών και προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ο καρκίνος.
Οι βασικές αξίες της Cosmos είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κληρονομιά της. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη απασχολούμε περισσότερους από 300 συνεργάτες και επεκτεινόμαστε. Τα εξαιρετικά ποσοστά ικανοποίησης και διατήρησης των εργαζομένων μας αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας να είμαστε ένας κορυφαίος εργοδότης.Τα συμπληρώματα διατροφής μας, Sky Premium Life, έχουν κατακτήσει τη διεθνή αγορά και διατίθενται από φαρμακεία, αλυσίδες λιανικής και ηλεκτρονικές πλατφόρμες σε περιοχές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρώπη και η Ασία.Η Mediterranation, το premium brand μας συμπληρωμάτων διατροφής, αποτελεί παράδειγμα της καινοτομίας μας, εμπνευσμένο από τον μεσογειακό τρόπο ζωής. Οι μοναδικές του συνθέσεις βιταμινών και μετάλλων παρασκευάζονται με ελληνικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και παραδοσιακά βότανα, αντανακλώντας τη δέσμευσή μας προς την ελληνική παράδοση και κληρονομιά.
Η στρατηγική εξαγορά της Cana Laboratories, μιας ιστορικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα την Αθήνα, η οποία διαθέτει άδεια GMP και πιστοποίηση από τον EMA, μας δίνει τη δυνατότητα να παρασκευάζουμε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από καλλυντικά έως φαρμακευτικά προϊόντα.
Οι εγκαταστάσεις διανομής μας χρησιμοποιούν προηγμένες ρομποτικές τεχνολογίες, ενισχύοντας την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας.
Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξής μας, με έδρα την Αθήνα, αναπτύσσει μια συναρπαστική σειρά φαρμακευτικών προϊόντων, μεταξύ αυτών και ένα πρωτοποριακό προϊόν κατά της παχυσαρκίας, το οποίο σύντομα θα εισέλθει σε κλινικές δοκιμές.
Παράλληλα, αναζωογονούμε εμβληματικά ελληνικά brands, όπως η bio-bebe, και επεκτείνουμε σειρές προϊόντων για να καλύψουμε παγκόσμιες ανάγκες, όπως τα νοσοκομειακά αντισηπτικά με C-Scrub.
Παρά τα επιτεύγματά μας, πιστεύουμε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Με την ισχυρή οικονομική θέση που έχουμε χτίσει, έχουμε τις βάσεις για γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων μας για το spin-off του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης σε μια αυτόνομη εταιρεία βιοτεχνολογίας»
Ο κ. James Christopoulos, Partner– CVC Capital Partners, τόνισε: « Η ευρύτερη αγορά της υγειονομικής περίθαλψης έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως βασικός τομέας για ξένες επενδύσεις (FDI) στην ελληνική οικονομία. Οι θεσμικοί επενδυτές έχουν δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στις αγορές φαρμακευτικών και υπηρεσιών υγείας (όπως νοσοκομεία). Επιπλέον, η Pfizer, η παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, έχει πραγματοποιήσει μία σημαντική επένδυση στη Θεσσαλονίκη. Μέσω όλων αυτών των επενδύσεων  αναδεικνύονται μερικά από τα βασικά προτερήματα της Ελλάδας: (i) το ταλαντουχο και πολυγλωσσο ανθρώπινο δυναμικό της με διακεκριμενους ιατρούς, ερευνητές και ακαδημαϊκους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανταγωνιστικές τιμές έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών (ii) τη γεωγραφική θέση της χώρας που ενισχύει τον ρόλο της ως γέφυρα μεταξύ της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης και (iii) ένα σχετικά σταθερό μακροοικονομικό και πολιτικό προφίλ, εδραιωμένο στην Ευρωπαική Ένωση. 
Πιστεύουμε ότι αυτά τα βασικά συστατικά μπορούν όχι μόνο να υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελλάδας αλλά και την ευκαιρία να αποτελέσει κόμβο και για την ευρύτωρη περιοχή, για τον «τουρισμό υγείας», για τη διεύρυνση του τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) και στην εξαγωγή της φαρμακοβιομηχανίας και - γιατί όχι - στην ανάπτυξη της εγχώριας βιοτεχνολογίας. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας ως επενδυτές στην Ελλάδα παραμένει πολύ θετική και εχει ενισχύσει την άποψή μας ότι μπορεί να δημιουργηθεί και στην χώρα μας ένας θετικός «ενάρετος κύκλος» από νέες επενδύσεις σε τεχνολογία, εγκαταστάσεις και, φυσικά, ανθρώπους. Όταν γίνονται αυτές οι επενδύσεις ενισχύεται ολοένα και η προσέλκυση περισσότερων ταλαντούχων ανθρώπων (και φυσικά και πελατών). 
Για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της χώρας στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να αυξηθεί η συνεργασία μεταξύ του ακαδημαϊκού, μη κερδοσκοπικού, κυβερνητικού και επιχειρηματικού κόσμου – ιδιαίτερα δεδομένης της ευαίσθητης φύσης του κλάδου της υγειάς.  Μόνο έτσι μπορεί να επιταχυνθεί και το «brain gain» που έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης του συνεδρίου και είναι ιδιαίτερα σχετικό και σημαντικό  για την αγορά υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και η ενίσχυση ορισμένων τομέων της σύγχρονης τεχνολογίας και της καινοτομίας που θα στηριξουν τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη αναπτυξη της χωρας μας.

Από την πλευρά μας στη CVC ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συμβάλουμε με τις υπάρχουσες αλλα και με πιθανές μελλοντικές μας επενδύσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του στρατηγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας.»

Ο κ. Simos Simeonidis, PhD, Chairman, CEO & Co-Founder - Delsona Therapeutics, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια εποχή άνευ προηγουμένου προόδου και καινοτομίας στη βιοτεχνολογία, αυτό που θα περιέγραφα ως Αναγέννηση στον χώρο. Αυτό οφείλεται στην επιτάχυνση της βελτιωμένης κατανόησής μας για τη βιολογία, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην τεχνολογία που οδήγησαν και θα συνεχίσουν να οδηγούν σε πρωτοποριακά φαρμακα. Αυτα τα νέα φαρμακα θα οδηγήσουν σε θεραπειες σε ορισμένες περιοχές ασθενειών και θα μειώσουν σημαντικά τη θνησιμότητα και θα παρατείνουν τη ζωή σε άλλες.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις δυνατότητες της Ελλάδας ως κόμβου για την υγειονομική περίθαλψη, ειδικά στη βιοτεχνολογία για διάφορους λόγους. Καταρχάς, λόγω του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας, τόσο στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ταλέντα τόσο στην ιατρική όσο και στις βιοϊατρικές επιστήμες, όσο και στο εξωτερικό, όπου έχουμε πολλά στελέχη, επιστήμονες και επιχειρηματίες σε εξέχουσες θέσεις στη βιοτεχνολογία και με την τεχνογνωσία και την προθυμία να βοηθήσει. Δεύτερον, η τρέχουσα πολιτική βούληση και η πρόσφατη πολιτική και οικονομική σταθερότητα, που έχουν κάνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα πολύ πιο ελκυστικές από ό,τι στο παρελθόν. Έχοντας το προνόμιο να υπηρετήσω ως μέλος μιας ομάδας (με επικεφαλής τον Στέλιο Παπαδόπουλο και απαρτιζόταν από προσωπικότητες του χώρου, όπως ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Γιώργος  Σκαγκος, ο Νίκος Γαλακάτος και ο Γιώργος Γιανκόπουλος, μεταξύ άλλων) που εργάστηκε στην Πρωθυπουργικη 2- έτη μελέτης χάρτη πορείας για το μέλλον της βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα, μπόρεσα να δω από κοντά την ισχυρή δέσμευση και την επιθυμία της κυβέρνησης να το κάνει πραγματικότητα. Έχοντας ζήσει στις ΗΠΑ τα τελευταία 35 χρόνια και έχοντας περάσει σχεδόν 30 χρόνια ως ακαδημαϊκός βιοϊατρικός επιστήμονας και στη συνέχεια ως επενδυτής και στέλεχος βιοτεχνολογίας, είναι η πρώτη φορά που αντιμετώπισα τέτοιο επίπεδο σοβαροτητας, δέσμευσης και ετοιμότητας  από Ελληνική κυβέρνηση.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ:

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ: New York Stock Exchange – NYSE & Athens Exchange Group (ATHEX Group)

ΥΠΟ THN ΑΙΓΙΔΑ: του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη

Μέσα από την πορεία των 25 συναπτών ετών που διοργανώνεται, το Συνέδριο έχει επιδοθεί σε συστηματική προσπάθεια προβολής της Ελλάδος στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό. Το φετινό Φόρουμ ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η Ελλάδα προαναγγέλλει μια νέα εποχή επενδύσεων και επιχειρηματικότητας, παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις. Η πολιτική σταθερότητα της χώρας, η ισχυρή οικονομική δυναμική και οι ελκυστικές αποτιμήσεις ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική αγορά. Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch επισημοποιεί την ανάδειξη της Ελλάδας στην επενδυτική κατηγορία από την πλευρά της πιστοληπτικής αξιολόγησης. Η Fitch είναι ο τρίτος - από τους τέσσερις αναγνωρισμένους από την ΕΚΤ- οίκος αξιολόγησης που απονέμει τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας. Γεγονός που πιστοποιεί την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τις ακόμη πιο θετικές προοπτικές που διανοίγονται με την εφαρμογή της πολιτικής της χώρας. Δημιουργεί παράλληλα τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της εισροής επενδύσεων, καλύτερες συνθήκες χρηματοδότησης της οικονομίας, ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.

O Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκε στους επενδυτές μέσω γραπτού μηνύματος.

Συμμετείχαν οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νικόλαος Παπαθανάσης.  
Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι: Κυρία Μάιρα Μυρογιάννη, Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας – Υπουργείο Εξωτερικών, κ. Ορέστης Καβαλάκης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δημήτριος Τσάκωνας, Γενικός Διευθυντής – Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κ. Μιχάλης Αργυρού, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), κ. Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ΔΣ - ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ – Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO - ENTERPRISE GREECE.
Την Αμερικάνικη Κυβέρνηση (US Department of State) εκπροσώπησαν οι Υπουργοί: • Mr. Geoffrey R. Pyatt, Assistant Secretary, Bureau of Energy Resources, and • Mr. Joshua Huck, Deputy Assistant Secretary of State for Southern Europe and the Caucasus.
Την European Central Bank εκπροσώπησε η Κυρία Elizabeth McCaul, Member of the Supervisory Board. 
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εκπροσώπησε ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, CEO - Athens Exchange Group,  και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κυρία Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Το Συνέδριο στηρίξαν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι από: v τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες:  1) τις 4 συστημικές τράπεζες, Alpha Bank - Eurobank - Εθνική - Πειραιώς, 2) την Attica Bank και την Hellenic Development Bank,  και από: v τις σημαντικότερες Global Investment Banks • Barclays • BNP Paribas • Goldman Sachs International • Morgan Stanley • Nomura • AXIA Ventures Group Ltd.  
Ομιλητές ήταν σε ειδικό πάνελ ο John Paulson και εκπρόσωποι των : BC Partners - Brookstreet Equity Partners • CVC • Hotel Investment Partners (HIP)  • RWE Energy Transition Investments • Thrivest Holding.
23 Εισηγμένες Εταιρίες είχαν σειρά συναντήσεων με πληθώρα ξένων επενδυτών  : Athens Exchange Group  - Alpha Bank - Athens Water Supply & Sewage Company SA (EYDAP) -Attica Bank - AUTO HELLAS - AVAX Group - Cosmos Health, Inc. (NASDAQ: COSM) - Dimand S.A. - ELLAKTOR S.A. – Eurobank - GEK Terna Group - HELLENiQ ENERGY Holdings - Intrakat S.A. - LAMDA Development - MOTOR OIL Group  - MYTILINEOS  - National Bank of Greece  - Opap - OTE Group of Companies - Piraeus Bank - PRODEA Investments - Public Power Corporation – PPC - Trastor REIC.

Στο επίσημο μεσημεριανό γεύμα κεντρική ομιλία έκανε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και o κ. Evan Kotsovinos, Vice President and General Manager – Google. Εισαγωγικές ομιλίες έκαναν ο   κ. John Tuttle, Vice Chairman – NYSE; President - NYSE Institute, ο Dr. Nikolas P. Tsakos, Founder & CEO - TEN Ltd., και η κα. Beth Hammack, Co-Head Global Financing Group - Goldman Sachs.
Ο κ. Νίκος Μπορνόζης Πρόεδρος της Capital Link απένειμε το “THE CAPITAL LINK HELLENIC APPRECIATION AWARD” στον κ.  John Tuttle, Vice Chairman - NYSE ; President - NYSE Institute, για την μακροχρόνια υποστήριξη και συνεισφορά του στην Ελλάδα, τους Έλληνες Επιχειρηματίες, την Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και την Ομογένεια.
Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου απονεμήθηκε το "2023 Capital Link Hellenic Leadership Award" στον κ. Νίκο Σταθόπουλο, Chairman of Europe & Member of the Management Committee - BC Partners, ως αναγνώριση της ουσιαστικής και μακροχρόνιας δέσμευσης και συνεισφοράς του στην Ελλάδα μέσα από τις επενδύσεις που υλοποιεί η εταιρεία του όλα αυτά τα χρόνια. Τα Εισαγωγικά Σχόλια του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, διάβασε ο Πρόεδρος της Capital Link, κ. Νίκος Μπορνόζης, καθώς ο υπουργός επέστρεψε εκτάκτως στην Ελλάδα. H Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, Κυρία Αικατερίνη Νασίκα, και ο κ. Joshua Huck, Deputy Assistant Secretary of State for Southern Europe and the Caucasus - U.S. Department of State, πραγματοποίησαν τις Κύριες Ομιλίες. Master of Ceremonies του Επίσημου Δείπνου ήταν η Κυρία Nicole Petallides, Host - Schwab Network ; Former Anchor - FOX Business Network.

Στο πλαίσιο του “25ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum”, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση με τίτλο «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ελληνοαμερικανικές και Ελληνικών συμφερόντων εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χτύπησαν το “Closing Bell - καμπανάκι του κλεισίματος των εργασιών” της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου 2023, του NYSE-New York Stock Exchange.


ΧΟΡΗΓΟΙ:

Κύριοι Χορηγοί: Goldman Sachs • Tsakos Energy Navigation - TEN Ltd., has been Lead Sponsor for the last 15 years.

Χρυσοί Χορηγοί: Barclays • BNP Paribas • EY • Nomura

Μεγάλοι Χορηγοί: Alpha Bank • Attica Bank • AXIA Ventures Group Ltd. • Cosmos Health • Eurobank • EUROXX Securities SA. • Google • HELLENiQ Energy • Morgan Stanley • National Bank of Greece • Piraeus Bank • Qualco Group • Reed Smith • Watson Farley & Williams

Χορηγοί: Aegean Airlines • AKL Law Firm • Ambrosia Capital • AVAX Group • Bernitsas Law • Brookstreet Equity Partners • Calamos Investments • D.C. CHRISTOPOULOS & PARTNERS LAW FIRM • Eldorado Gold • ELLAKTOR S.A. • ENTERPRISE GREECE • Fortsakis, Diakopoulos & Associates Law Firm • GEK TERNA Group of Companies • Hellenic Development Bank • Hill International • Intrakat Group • JLL - Athens Economics • Koutalidis Law Firm • Lambadarios Law Firm • LAMDA Development • LIBRA GROUP • Machas & Partners Law Firm • Milbank • MOTOR OIL Group • MYTILINEOS S.A. • OTE Group of Companies • PotamitisVekris • Public Power Corporation – PPC • Saplegal - A.S. Papadimitriou & Partners Law Firm • Savills Hellas 

Υποστηρικτές Χορηγοί: DECA Investments • Dimand SA • EYDAP - Athens Water Supply & Sewerage Company SA • Elikonos Capital Partners • Flott & Co. PC • GravityBreath Pictures • Halcyon Equity Partners • Moussas & Partners Law Firm • OPAP S.A. • PRODEA Investments • Trastor REIC • VK PREMIUM Business Growth Consultants

Global Shipping Companies – Υποστηρικτές Χορηγοί: 

  • Castor Maritime Inc. (NASDAQ:CTRM) • Diana Shipping (NYSE. DSX) • Dorian LPG (NYSE:LPG) • EuroDry Ltd (NASDAQ: EDRY) • Euroseas Ltd (NASDAQ: ESEA) • Navios Maritime Partners L.P. (NYSE: NMM) • Onassis Group • Pyxis Tankers • Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) • Tsakos Energy Navigation - TEN Ltd (NYSE: TNP) • United Maritime (NAsDAQ. USEA)

Με την υποστήριξη των εταιρειών: BC Partners • Blueground • BrainReGain • Chicago Atlantic • CVC • Delsona Therapeutics • ESED (the Greek Corporate Governance Council) • Growthfund, the National Fund of Greece • Hotel Investment Partners (HIP) • Microsoft • Pfizer • Red Apple Group • RWE Renewables Hellas • RWE Energy Transition Investments 

Χορηγός Speakers Reception: Red Apple Group

Χορηγός Breakfast: Castor Maritime

Χορηγός Coffee: Seanergy Maritime

Χορηγός Cocktail Reception: Navios Maritime Partners L.P.

Χορηγός Dinner: Onassis Group


ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:  

ΥΠΟ THN ΑΙΓΙΔΑ: του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη • Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Νέας Υόρκης - Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη 

  • AHEPA • AHI - American Hellenic Institute • Cyprus - US Chamber of Commerce • EMBCA – The Eastern Mediterranean Business Culture Alliance • Endeavor • European American Chamber of Commerce, New York • EFM - European Financial Management Association • HABA - Hellenic American Bankers Association • Hellenic American Chamber of Commerce •  HLA - Hellenic Lawyers Association • HMS – Hellenic Medical Society of New York • HPW - Hellenic Professional Women Inc. •  HAWK - Hellenic American Women's Council • Leadership 100 • World Hellenic Inter-Parliamentary Association (PADEE-WHIA) • The Hellenic Initiative

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Official TV Media Partner: MEGA TV

Digital News Media Partner – ΑΠΕ: Athens - Macedonian News Agency

Greek Print & Digital News: 

  • tovima.com – ΤΑ NEA – in.gr – ot.gr
  • AllAboutShipping.co.UK • Banking News • World Energy News

Greek American Media: 

  • Εθνικός Κήρυξ – The National Herald 
  • Αναμνήσεις • Cosmos FM 91.5 NY • GreekNewsUSA.com • Hellas Journal By Mignatiou.Com • Hellenic DNA • Hellenic News of America 

Greek American Supporting Television Partner: New Greek Television

International Media Greek Reporter

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης