Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη» συναντούν την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global

Οι «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη» συναντούν την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global
Το επιτυχημένο πρόγραμμα “Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη” συνεχίζεται για 6η χρονιά και έχει σχεδιαστεί από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση γνωριμίας της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global με τους συμμετέχοντες του προγράμματος “Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη” στο Δημοτικό Θέατρο Μ. Παναγίας.
Η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής παρουσίασε το ρομπότ με το οποίο κέρδισε πολλαπλές διακρίσεις στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη τον Οκτώβριο 2023 στη Σιγκαπούρη. Μαζί τους παραβρέθηκε και η ομάδα εφήβων από το πρόγραμμα της Eduact, iTEENS Club, που πραγματοποίησε διαδραστικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν οι συμμετέχοντες του προγράμματος “Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη” ηλικίας 10-17 ετών να γνωρίσουν συνομηλίκους τους με κοινά ενδιαφέροντα, από διαφορετικές περιοχές και να μάθουν περισσότερα για όλη τη διαδικασία προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής, από την σύστασή της μέχρι και την συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα καθώς και τη σημαντική διάκρισή της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές και νέοι από τον Δήμο Αριστοτέλη, συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής, αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τη σημασία της εκπαιδευτικής ρομποτικής και μοιράστηκαν εμπειρίες.
Xrisos1.JPG
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Eduact, κ. Κώστας Βασιλείου ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μ. Παναγιάς και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, κ. Κωνσταντίνος Πασχάλης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.
Το επιτυχημένο πρόγραμμα “Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη” συνεχίζεται για 6η χρονιά και έχει σχεδιαστεί από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός. Αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη να παρακολουθήσουν εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης