Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η κινέζικη Huwaei επενδύει στο Κέντρο Καινοτομίας του Παρισιού - Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΜμΕ

Η κινέζικη Huwaei επενδύει στο Κέντρο Καινοτομίας του Παρισιού - Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΜμΕ
Δύο εκατ. ευρώ θα επενδύει κάθε χρόνο η Huawei στο Κέντρο Καινοτομίας του Παρισιού
Σχετικά Άρθρα
Επένδυση άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση για δημιουργία ενός πιο συνεργατικού οικοσυστήματος με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πέρα από αυτές, ανακοίνωσε η Huawei στο πλαίσιο του Innovation Day 2023 με θέμα κεντρικό θέμα Καινοτομία ΜμΕ: Απελευθερώνοντας το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται το Κέντρο Καινοτομίας του Παρισιού που θα αποτελέσει πλατφόρμα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Huawei και των συνεργατών της, ανέφερε ομιλία της, η Vicky Zhang, αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Huawei, επισημαίνοντας ότι μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να οικοδομήσουμε το υγιές οικοσύστημα που θα επιτρέψει στην οικονομία της Ευρώπης να ευδοκιμήσει. Εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ευκαιρία συνεργασίας που δίνεται με ηγέτιδες δυνάμεις από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην κοινή προσπάθεια της τόνωσης της εμπορικής ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων.
Όπως ανακοινώθηκε, η Huawei θα επενδύσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο Paris Innovation Center και θα ανοίξει την πλατφόρμα της με πάνω από 80 βιομηχανικά σενάρια στους συνεργάτες της. Το Κέντρο θα ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και την κοινή καινοτομία, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει επαγγελματικούς πόρους για την ολοκλήρωση, την επαλήθευση και την υποστήριξη της εισόδου τους στην αγορά. Με ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης για τους συνεργάτες το Κέντρο Καινοτομίας της Huawei θα αποτελέσει μια αναβάθμιση από το Paris OpenLab του τεχνολογικού κολοσσού, το οποίο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 200 συνεργάτες από το 2018.
Σε παρέμβαση του ο Horst Heitz, πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού SME Connect, έδωσε έμφαση στη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις ΜμΕ: Το πλεονέκτημα των ΜμΕ και των νεοφυών επιχειρήσεων είναι οι πρωτοποριακές τους ιδέες και η καινοτόμος προσέγγισή τους στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, πρέπει να βελτιώσουν τις δικές τους επιχειρηματικές δομές, τις εσωτερικές διαδικασίες, την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και άλλα. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επιτευχθεί πλήρης ψηφιοποίηση και να προσαρμοστούν στην ταχέως μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή αγορά. Στο σημείο αυτό μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να τους υποστηρίξουμε, επισήμανε.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης μεγάλος αριθμός ηγετών της βιομηχανίας κάλεσαν σε περισσότερες συνεργασίες για να βοηθήσουν τις ΜμΕ να πετύχουν. Η Julia Devos, επικεφαλής του τμήματος New Champions του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ επισήμανε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υποστήριξης που θα τις βοηθήσει να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος και να τις κάνει να ευδοκιμήσουν, επισήμανε.
Ο François Mercier-Tigrine, συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της HD Rain, επισήμανε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τεχνολογικό προσανατολισμό, είναι πολύ σημαντικές για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του χρόνου που μια τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε ένα ερευνητικό εργαστήριο και του χρόνου που εκβιομηχανίζεται. Σε αυτή τη φάση οι νέες τεχνολογίες χρειάζονται υποστήριξη όσον αφορά τη χρηματοδότηση και την πρόσβαση στις αγορές, για παράδειγμα μέσω συνεργασιών με ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες. Το πρόγραμμα Digital InPulse της Huawei είναι ένα καλό παράδειγμα ενός τρόπου με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρουν νέες ευκαιρίες σε αγορές όπου είναι ακόμη ελάχιστα γνωστές.
Στο Παρίσι διοργανώθηκε το «HUAWEI CONNECT 2023» στη διάρκεια του οποίου χιλιάδες προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της βιομηχανίας, τεχνικών εμπειρογνωμόνων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της συμβολής της ψηφιακής και έξυπνης τεχνολογία στην επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της ΕΕ.
Όπως ανέφερε ο Ken Hu, πρόεδρος της Huawei (Huawei's Rotating Chairman) η Ευρώπη σημειώνει εκπληκτική πρόοδο στην ψηφιακή μεταμόρφωση και οδηγεί τη παγκόσμια μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η Huawei συνεργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους πελάτες και συνεργάτες της εδώ και 20 χρόνια. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη σύνδεση ανθρώπων (networking), στην ενδυνάμωση επιχειρήσεων και στην οικοδόμηση του ψηφιακού οικοσυστήματος της Ευρώπης. Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την υποστήριξή μας στην Ευρώπη για την ψηφιακή μεταμόρφωση, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης