Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το 7ο Thessaloniki Summit για τη νέα πορεία προς την ευημερία και τη σταθερότητα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Το 7ο Thessaloniki Summit για τη νέα πορεία προς την ευημερία και τη σταθερότητα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Το 7ο Thessaloniki Summit θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη

Το ενδιαφέρον για τις πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή αναμένεται να συγκεντρώσει το 7ο κεφάλαιο του Thessaloniki Summit, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 20 και 21 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace.
Με θεματική τη «Χάραξη νέας πορείας προς την ευημερία και τη σταθερότητα: Η ώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», η 7η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εστιάζει σε σειρά κομβικών θεμάτων για την περιοχή που αφορούν μεταξύ άλλων τη γεωπολιτική σταθερότητα, την ενεργειακή κρίση, τις υποδομές και το μεταναστευτικό αλλά και τις προκλήσεις που φέρνουν η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο επίσης θα βρεθούν η προσέλκυση επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα και ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος στην ανάκαμψη. 
Κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου της πρώτης ημέρας θα απευθύνει ομιλία ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης. 
Το διήμερο περιλαμβάνει σημαντικούς ομιλητές από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της διπλωματίας και του ακαδημαϊκού κόσμου, των θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών. 
Ομιλία θα απευθύνει ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και στο ίδιο πλαίσιο, παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αλλά και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Noam Katz, μιλώντας για την γεωπολιτική σκακιέρα της ΝΑ Ευρώπης καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος τη ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, κ. Miroslav Lajčák, o οποίος θα αναφερθεί  στις νέες προκλήσεις της διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια. Για το ευρωπαϊκό μέλλον των χωρών τους και την “υπόσχεση” της ΕΕ, αναμένεται να τοποθετηθούν ο Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, κ. Elmedin Konaković,  η Υφυπουργός Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσόβου, κ. Liza Gashi και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, κ. Gazmend Turdiu.
Στη Σύνοδο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης), κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης. Ακόμα, τα χαρτιά τους για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης θα ανοίξουν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης και ο Υπουργός Εσωτερικών ΥποθέσεωνΑσφάλειαςΜεταρρυθμίσεων και Ισότητας της Μάλτας, κ. Byron Camilleri. Στη συνέχεια, για τη διαμόρφωση νέων υποδομών και τον ρόλο του οικονομικού τομέα σε αυτές, θα μιλήσει ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί για την ενεργειακή συνεργασία στην οποία θα τοποθετηθεί μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Για την αγορά εργασίας θα μιλήσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει και ο Υφυπουργός, κ. Πάνος Τσακλόγλου σε μια συζήτηση για τις ανισορροπίες και τη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Για τις άμεσες ξένες επενδύσεις θα μιλήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας. Παρεμβάσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ακόμα με παρεμβάσεις τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, αλλά και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης 2024-2029, κ. Στέλιος Αγγελούδης, αλλά και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, ενώ σειρά κορυφαίων στελεχών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το διπλωματικό χώρο, από τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και το ακαδημαϊκό γίγνεσθαι, τον δημόσιο τομέα και την κοινωνία των πολιτών θα μιλήσουν στο 7ο Thessaloniki Summit, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων.
Το 7ο Thessaloniki Summit θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.

www.bankingnew.sgr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης