Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Διάκριση στα Manufacturing Excellence Awards 2023

tags :
Coca-Cola Τρία Έψιλον: Διάκριση στα Manufacturing Excellence Awards 2023
Tο εργοστάσιο παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και βελτιστοποιεί διαρκώς το ενεργειακό του αποτύπωμα

Με ασημένια διάκριση τιμήθηκε η Coca-Cola Τρία Έψιλον για τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζει στο εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με στόχο να καταστεί κλιματικά ουδέτερο έως το 2025, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Manufacturing Excellence Awards 2023. Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 5η συνεχή χρονιά, ήρθε να επιβραβεύσει για ακόμα μια φορά εταιρείες πρότυπα τεχνολογικής αριστείας και καινοτομίας, με σύγχρονα συστήματα διοίκησης και καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης.
Ειδικότερα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Μηδενικό αποτύπωμα (Net Zero)» για το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ. Πρόκειται για μια  διάκριση που επαληθεύει τη δέσμευση της εταιρείας για   μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του εργοστασίου μέχρι το 2025, ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας για ισοζύγιο μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040.
Έχοντας στον πυρήνα της δραστηριότητάς του τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, το εργοστάσιο παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και βελτιστοποιεί διαρκώς το ενεργειακό του αποτύπωμα. Παράλληλα, από το 2016 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων του κατά 23%. Επιπλέον, το εργοστάσιο είναι μηδενικών απορριμμάτων, καθώς ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 100% των απορριμμάτων του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο ΑΥΡΑ κατατάσσεται δεύτερο σε δείκτες χρήσης νερού και ενέργειας ανάμεσα σε όλα τα εργοστάσια νερού της Coca-Cola HBC στις 29 χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Ταυτόχρονα, αποτελεί το μοναδικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα που έχει λάβει Platinum διάκριση AWS για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Κατά την παραλαβή του βραβείου, η κα. Ζωή Πρεβενίου, Quality, Safety & Environment Manager Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά αυτή τη διάκριση, η οποία αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας για την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης. Το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ αποτελεί πρότυπη μονάδα καινοτομίας και βιωσιμότητας και είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε έρθει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας να μετατραπεί σε ένα κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο το 2025. Η δέσμευσή μας να δημιουργούμε θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσα από τη δραστηριότητα μας είναι ξεκάθαρη και θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να υλοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης