Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

H Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και η κοινότητα C.Ioannina αναδεικνύουν την ψηφιακή οικονομία της Ηπείρου

H Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και η κοινότητα C.Ioannina αναδεικνύουν την ψηφιακή οικονομία της Ηπείρου
Περισσότερα από διακόσια άτομα είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών και να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογικές τάσεις στον τραπεζικό κλάδο

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου διοργανώθηκε από την κοινότητα C.Ioannina και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου τρίωρη ημερίδα με τίτλο «Η Ψηφιακή Οικονομία και το νέο της τοπίο». Παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, και του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Ιωαννίνων, κ. Θωμά Μπέγκα, περισσότερα από διακόσια άτομα είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών και να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογικές τάσεις στον τραπεζικό κλάδο.
Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τις τέσσερις θεματικές συζητήσεις, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά έντεκα διακεκριμένοι ομιλητές, ήταν καταρχάς το πώς εξελίσσεται το ψηφιακό μέλλον των τραπεζών και αν οι τράπεζες εν τέλει απειλούνται από την ύπαρξη νεοφυών επιχειρήσεων χρηματοοικονομικής καινοτομίας (FinTech). Άλλο ένα σημαντικό θέμα ήταν η ασφάλεια των πληρωμών και το πώς η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στις ασφαλέστερες συναλλαγές, ενώ δόθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα νέων τρόπων ψηφιακών πληρωμών, λόγου χάριν με QR code. Τέλος, συζητήθηκε η σημασία της χρήσης των ανοιχτών δεδομένων στις ψηφιακές/τραπεζικές πληρωμές και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν για την Περιφέρεια και τον Δήμο από την αξιοποίηση των ψηφιακών πληρωμών.
«Η μεγάλη παρουσία του κόσμου και η αλληλεπίδραση του κοινού με τους ομιλητές έδειξε ότι τα Γιάννενα χρειάζονται τέτοιου βεληνεκούς ημερίδες γύρω από την καινοτομία, την τεχνολογία και την ψηφιακή οικονομία. Η κοινότητα μας C.Ioannina θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και με οργανισμούς ευρωπαϊκής εμβέλειας με σκοπό να διοργανώνει εκδηλώσεις που από τη μία θα εισάγουν πολύτιμη γνώση στο τοπικό οικοσύστημα, από την άλλη θα παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης για την περαιτέρω ενίσχυση του», δήλωσε ο Τάσος Κούτλας, συνιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina.
Από τη δική του πλευρά, ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, σημείωσε πως «Έχοντας πάντα στο επίκεντρό μας την προσωπική επαφή με τον πελάτη, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στα ψηφιακά εργαλεία, όπως κάναμε πρόσφατα με την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση της προστασίας των ηλεκτρονικών πληρωμών, αλλά και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Ηπείρου. Συνδράμοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του παραγωγικού και επιχειρηματικού μοντέλου του τόπου μας, συμμετέχουμε ενεργά στον μετασχηματισμό της Ηπείρου σε κόμβο καινοτομίας».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Νίκη Ανδριαβιδιώτη, Business Development and Innovation Specialist Δίας Α.Ε., ο Γιώργος Τσιάγκης, Προϊστάμενος Πληροφορικής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο Δημήτρης Βρανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Flexfin και ο Γιώργος Συντελής, Διευθύνων Σύμβουλος της Everypay. Eπίσης, η Ευαγγελία Πιτουρά, Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, ο Θανάσης Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Natech, ο Νίκος Αντωνίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PJ Tech Catalyst και ο Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών.
Τον ρόλο του συντονισμού είχαν ο Γιάννης Παπαδημητρίου, συν-ιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina και δημοσιογράφος, ο Τάσος Κούτλας, συν-ιδρυτής της κοινότητας και Αναπληρωτής Διευθυντής Ψηφιακών Λύσεων της FFW και η δημοσιογράφος Γεωργία Χαλάτση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης