Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

H Vantage Towers μετατρέπει δύο σχολεία του Δήμου Θέρμης σε έξυπνα και πράσινα

H Vantage Towers μετατρέπει δύο σχολεία του Δήμου Θέρμης σε έξυπνα και πράσινα
Πρόκειται για «έξυπνα» πληροφοριακά συστήματα καταγραφής και διαχείρισης ΙοΤ πλατφόρμας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να «βλέπουν» σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του κτιρίου
Ευφυή συστήματα που ελέγχουν βασικά λειτουργικά ζητήματα και ρυθμίζουν την κατανάλωση ενέργειας και νερού απέκτησαν δύο σχολεία της Θέρμης με δωρεά της εταιρείας Vantage Towers μέσω της συνεργασίας της με την εταιρεία Fuelics.
Πρόκειται για «έξυπνα» πληροφοριακά συστήματα καταγραφής και διαχείρισης ΙοΤ πλατφόρμας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να «βλέπουν» σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως την ποιότητα του αέρα, την υγρασία και τη θερμοκρασία και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να ρυθμίζουν την κατανάλωση των καυσίμων, του ρεύματος και του νερού.
Η ΙοΤ πλατφόρμα για την έξυπνη διαχείριση φυσικών πόρων Σχολείων & Δημοτικών κτιρίων εγκαταστάθηκε στο 4ο Δημοτικό Θέρμης και στο Γυμνάσιο Βασιλικών, με χορηγία ύψους 12.548 € του ομίλου Vantage Towers, ο οποίος δραστηριοποιείται σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παθητικών υποδομών στην Ευρώπη με περισσότερα από 83.000 σημεία.
Τα χαρακτηριστικά, αλλά και τα οφέλη από την υλοποίηση του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο THE MET της Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε η εταιρεία Vantage Towers με τίτλο «Be Connected, Grow Smart - Elevate your Business».
Στην έμφαση που δίνει η εταιρεία στην πράσινη ανάπτυξη, στον άνθρωπο και στην κοινωνική συνεισφορά αναφέρθηκε ο Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account & BD Manager της Vantage Towers. «Η Vantage Towers Greece, μέλος πολυεθνικού ευρωπαϊκού ομίλου Vantage Towers με παρουσία σε 10 χώρες και με πάνω από 5.280 σταθμούς στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας το δίκτυο της Vodafone, της Nova και είκοσι άλλων πελατών, έχει ως όραμα να προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Βάζουμε τις βάσεις και αποτελούμε τον επιταχυντή για την εισαγωγή και επέκταση προηγμένων υπηρεσιών, όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση, η ρομποτική ιατρική, η τηλεϊατρική, η Βιομηχανία 4.0, το online gaming και αναβαθμισμένες επιχειρηματικές εφαρμογές. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, στον άνθρωπο και στην κοινωνική συνεισφορά.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία μας με το Δήμο Θέρμης. Μετατρέποντας δύο σχολεία του Δήμου σε έξυπνα και πράσινα συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση της ενέργειας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην εκπαίδευση της νέας γενιάς. Χρησιμοποιώντας μια σειρά από έξυπνους αισθητήρες για ρεύμα, νερό, καύσιμα, περιβαλλοντικούς και άλλους, δίνουμε την δυνατότητα στους δήμους να συλλέξουν δεδομένα, να τα επεξεργαστούν και να τα χρησιμοποιήσουν, σε συνδυασμό με την έξυπνη πλατφόρμα, για την επίτευξη των στόχων που προαναφέραμε. Η εταιρεία μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στο δρόμο της κοινωνικής ευθύνης και της αποφασιστικής συμβολής για ένα καλύτερο αύριο σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ανέφερε πως ήδη οι διευθυντές των δύο σχολείων έχουν εγκατεστημένα τα προγράμματα στα κινητά και στους υπολογιστές τους, ώστε να έχουν εικόνα για τις λειτουργίες του σχολείου, απ’ όπου κι αν βρίσκονται. «Ως δήμος έχουμε το πιο πυκνό δίκτυο αισθητήρων για παρακολούθηση του αέρα. Με το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούμε τον εσωτερικό αέρα, την υγρασία, δηλαδή το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι μαθητές. Βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο τις καταναλώσεις, αλλά και προβλήματα που τυχόν μπορούν να υπάρξουν. Αυτό μας βοηθά να πάρουμε αποφάσεις για βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων», ανέφερε. Υπογραμμίζοντας την αξία του προγράμματος, ο δήμαρχος σημείωσε πως το κόστος της ενέργειας στα σχολεία σχεδόν τριπλασιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια και πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα όχι μόνο για την εξοικονόμηση, αλλά και για την παραγωγή ενέργειας. Μάλιστα, τόνισε πως τέτοια συστήματα παρακολούθησης θα πρέπει να μπουν όχι μόνο στα σχολεία αλλά και σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης, Στυλιανός Αποστόλου, ευχαρίστησε την εταιρεία για τη δωρεά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του προγράμματος. «Άλλο να το φαντάζεσαι κι άλλο να το δεις στην πράξη», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ενδεικτικά ότι η εικόνα της σημερινής κατανάλωσης είναι 1.450 λίτρα νερό και 264 λίτρα πετρέλαιο. «Αισθανόμαστε ασφαλείς ότι τα σχολεία μας δουλεύουν σωστά και θα δουλεύουν σωστά στο μέλλον», σημείωσε και τόνισε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να αποτρέψει το τραγικό περιστατικό που καταγράφηκε σε σχολείο των Σερρών το 2022, όταν μαθητής έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη στον λέβητα πετρελαίου.

1_447.JPG
Από αριστερά: Ευάγγελος Αγγελόπουλος, CEO, Fuelics - Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης - Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account & BD Manager της Vantage Towers και Στυλιανός Αποστόλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης

2_319.JPG


3_210.JPG
Από αριστερά: Ευάγγελος Αγγελόπουλος, CEO, Fuelics - Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης - Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account & BD Manager της Vantage Towers και Στυλιανός Αποστόλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης

4_133.JPG
Ενδείξεις της Πλατφόρμας: Εντοπισμός σημείου εγκατάστασης εξοπλισμού ΙοΤ (4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης)

5_104.JPG
Ενδείξεις της Πλατφόρμας: Τρέχουσα θερμοκρασία και κατανάλωση θέρμανσης

Σχετικά με την Vantage Towers

H Vantage Towers είναι μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης παθητικού εξοπλισμού στην Ευρώπη με περισσότερες από 84.000 υποδομές σε δέκα χώρες, που συνδέουν ανθρώπους, επιχειρήσεις και συσκευές σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει ιστούς επί εδάφους, ιστούς οροφής, Κατανεμημένα Συστήματα Κεραιών (DAS) και σταθμούς βάσης μικρών κυψελών (Small Cells). Μέσω της ανάπτυξης, λειτουργίας και μίσθωσης αυτών των παθητικών υποδομών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά και σε άλλους παρόχους δικτύων, η Vantage Towers έχει σημαντική συμβολή στη βελτίωση της συνδεσιμότητας και στη βιώσιμη ψηφιοποίηση της Ευρώπης.

Ενώ ήδη το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η Vantage Towers για τη λειτουργία των υποδομών της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δοκιμάζεται πιλοτικά και η παραγωγή πράσινης ενέργειες απευθείας στο πεδίο, με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών και αεροτουρμπινών, ενώ δοκιμάζονται επίσης λύσεις υδρογόνου. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη συνολική στρατηγική της εταιρείας να προωθήσει μια βιώσιμη ψηφιοποίηση στην Ευρώπη και να υποστηρίξει τους πελάτες της μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας, με στόχο την απαλλαγή από τον άνθρακα και την επίτευξη των κλιματικών τους στόχων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης