Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Ανασφάλεια και αβεβαιότητα για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας - Εμφανής ανεπάρκεια του προεδρείου του ΣΥΕΤΕ

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Ανασφάλεια και αβεβαιότητα για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας - Εμφανής ανεπάρκεια του προεδρείου του ΣΥΕΤΕ
Δήλωση του Αθανάσιου Κώτσιου Γενικού Συμβούλου της ΟΤΟΕ
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" με δήλωσή του στο bankingnews.gr αναφέρεται στην Ανασφάλεια και στην Αβεβαιότητα που νιώθουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα για το εργασιακό τους παρόν και μέλλον μετά και το νέο κλείσιμο καταστημάτων της.
Πώς να νιώθουν οι συνάδελφοι, ασφάλεια, σιγουριά και προοπτική όταν κλείνουν καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και όταν οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ που είναι ο πυρήνας του αδύναμου και ανεπαρκούς Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ, τους έχουν ξεχασμένους και εγκαταλειμμένους, δίχως καμία ενημέρωση και καμία στήριξη στα εργασιακά τους προβλήματα ;
Χρειαζόμαστε καλύτερη και πιο δυναμική εκπροσώπηση για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα μας και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας μας.
Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να γίνει αυτό με το μη Αντιπροσωπευτικό και Ανύπαρκτο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ που αποτελεί απλά μια ομάδα συμφερόντων με μοναδικό στόχο τους την διατήρηση των αποσπάσεών τους.
Η επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν μόνο οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ προκάλεσε σημαντική μείωση του πραγματικού μας εισοδήματος.
Πρέπει να αγωνιστούμε πραγματικά κατά της συρρίκνωσης του δικτύου, της κατάργησης θέσεων εργασίας, του κοψίματος επιδομάτων, της αφόρητης πίεσης για στόχους, του κοψίματος των οδοιπορικών, της αφόρητης εργασιακής καθημερινότητας.
Για όλα αυτά που το Προεδρείο-κομπάρσος του ΣΥΕΤΕ τα παρακολουθεί άπρακτο απλά να πραγματοποιούνται.
Το "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" είναι η μόνη αξιόπιστη αγωνιστική επιλογή.
Για να αντιμετωπισθεί η συνεχής κατάργηση των δικαιωμάτων μας χρειάζονται δυναμικές παρεμβάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις και όχι απραξία και αφωνία.
Οι συνάδελφοι της Εθνικής Τράπεζας, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζουν το ήθος και το ύφος όλων μας, γνωρίζουν και στηρίζουν το έργο και τη δράση της Παράταξής μας "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ".
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Ανανεωτική Κίνηση "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" αγκαλιάστηκε από τους εργαζόμενους υπαλλήλους στην Εθνική τράπεζα. Κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση για τη δυναμική της παρουσία και τις διαρκείς παρεμβάσεις της τόσο στην Διοίκηση όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ.
Συνέβαλε επίσης αποφασιστικά στη διαρκή ενημέρωση για τα εργασιακά καθημερινά ζητήματα όλων των συναδέλφων.
Η Ανανεωτική Κίνηση "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" με την ίδρυσή της, έφερε νέα πρόσωπα στον ΣΥΕΤΕ, στο ΤΥΠΕΤ και στην ΟΤΟΕ και έχει αποδείξει ότι έχει παρόν και μέλλον γιατί είναι η παράταξη εκείνη που όλα τα μέλη της είναι ενεργά, ενημερωμένα και αγωνίζονται για την ανάδειξη και επίλυση των εργασιακών μας προβλημάτων.
Ήταν πρωτοπόρος γιατί για πρώτη φορά έδωσε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να αναφερθούν οι ίδιοι στα καθημερινά εργασιακά τους προβλήματα και να συνδιαμορφώσουν με τις προτάσεις τους τη θέση μας για το διαπραγματευτικό πλαίσιο της επιχειρησιακής σύμβασης στο site της παράταξής μας (mprosta-ete.gr).Ήταν η πρώτη που με συνεχείς αναρτήσεις των μελών της στα social media καθώς και άρθρα και συνεντεύξεις τους σε εφημερίδες και ραδιόφωνα απαιτούσε την επίλυση επίκαιρων σοβαρών εργασιακών προβλημάτων τόσο στην ΕΤΕ όσο και ευρύτερα.
Είναι βέβαιο ότι τα Μέλη της Ανανεωτικής Κίνησης "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ " θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να παρεμβαίνουν δυναμικά και τα επόμενα χρόνια για την επίλυση των εργασιακών ζητημάτων και την διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων στην Εθνική τράπεζα.
Η Ανεξάρτητη Ανανεωτική Κίνηση "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπεί, με σχέδιο, πρόγραμμα, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για να νιώθουν ασφάλεια, σιγουριά και προοπτική όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα .
Για να ξαναγίνει ο ΣΥΕΤΕ ισχυρός θα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και να ξαναβρεί την αγωνιστικότητα του και την διεκδικητική του ισχύ και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συναδέλφους - συνδικαλιστές που θα νοιάζονται πραγματικά για τον συνάδελφο και όχι σε αυτούς που εξαντλούν τη συνδικαλιστική δράση τους αποκλειστικά στην διατήρηση της συνδικαλιστικής τους απόσπασης.
Πραγματικοί συνδικαλιστές είναι αυτοί που αγωνίζονται για να λύνουν τα προβλήματα των εργαζόμενων σε καθημερινή βάση και όχι να δείχνουν δήθεν ενδιαφέρον για τα προβλήματα τους με ανακοινώσεις - ευχολόγια και να προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για τα εργασιακά προβλήματα των συναδέλφων, ενώ στην πραγματικότητα τους ενδιαφέρουν μόνο η διατήρηση των θέσεών τους στο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ και οι Αποσπάσεις τους.
Ο Σύλλογός μας, ο ΣΥΕΤΕ είναι η εργασιακή μας δύναμη και η αντίστασή μας ενάντια σε αντεργατικές πρακτικές και το Ταμείο Υγείας μας, αποτελεί την δύναμή μας για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας όλων των ασφαλισμένων συναδέλφων και των οικογένειών τους.
Η Ανανεωτική Κίνηση "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" θα αγωνιστεί με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα για να έχουν οι συνάδελφοι ένα ασφαλές εργασιακό παρόν και μέλλον, διότι η ανασφάλεια της πιθανής απώλειας της εργασίας μας επιβαρύνει την ψυχική υγεία μας και μειώνει την εργασιακή απόδοσή μας.
Επίσης θα αγωνιστεί ώστε το ΤΥΠΕΤ να βελτιώσει τις παροχές υγείας προς όλους τους συναδέλφους, ασφαλισμένους - μέλη του Ταμείου Υγείας μας (εν ενεργεία και συνταξιούχους).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης