Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Δενδροφύτευση οδικού δικτύου στην πυρόπληκτη Ρόδο από την Alpha Bank

Δενδροφύτευση οδικού δικτύου στην πυρόπληκτη Ρόδο από την Alpha Bank
Κατά μήκος οδικού άξονα στις καμένες περιοχές μεταφυτεύθηκαν περισσότερα από 1.700 δέντρα
Σχετικά Άρθρα
To έργο δεντροφύτευσης και αισθητικής ανάπλασης του οδικού δικτύου των πυρόπληκτων κοινοτήτων της Ρόδου παρουσίασε η Alpha Bank.
To έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Τράπεζας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους φορείς του νησιού, με στόχο την άμεση βελτίωση της εικόνας της Ρόδου ως προορισμού, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και μακροπρόθεσμα την ανάδειξη του νησιού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό.
Στοιχείο αυτής της συνεργασίας, αποτελεί και το χρηματοδοτούμενο από την Alpha Bank έργο αισθητικής ανάπλασης κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει τις κοινότητες Γλύστρα, Κιοτάρι, Ασκληπειίο και Γεννάδι της Ρόδου. Κατά μήκος του οδικού άξονα μεταφυτεύθηκαν περισσότερα από 1.700 δέντρα, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των ξενοδόχων της περιοχής αλλά και των tour operators για την βελτίωση της εμπειρίας των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στα τέλη του καλοκαιριού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει τη θερμή υποστήριξη των επαγγελματικών φορέων του νησιού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.
Alpha-Bank-Έργο-Ρόδου-ΙΙΙ-1024x768.jpeg
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νικόλαος Κωστάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης και ο Νίκος Μπόνης, πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού Κ2.
Παράλληλα με το έργο δενδροφύτευσης, η Alpha Bank υποστηρίζει χρηματοδοτικά και την εκπόνηση της μελέτης αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ενώ υλοποιεί στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού το πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη», συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου βιώσιμης ανάπτυξης.

Βασίλης Ψάλτης: Η Ρόδος μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα μετασχηματισμού

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε: «Η Alpha Bank στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια των επιχειρηματιών, των φορέων και της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τουριστικό μέλλον για το νησί. Πιστεύουμε ότι κάθε πρόκληση μπορεί να μετασχηματιστεί σε ευκαιρία. Η Ρόδος μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα μετασχηματισμού, εξελίσσοντας τις τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες της, προστατεύοντας το φυσικό της πλούτο, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών».
Alpha-Bank-Έργο-Ρόδου-ΙΙ-1024x768.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης