Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι εκδηλώσεις Οκτωβρίου στα Public

tags :
Οι εκδηλώσεις Οκτωβρίου στα Public
Τα Public και οι εκδόσεις Ψυχoγιός σας προσκαλούν σε μια μαγική εκδήλωση για να γιορτάσουμε την Harry Potter Book Day!
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

Harry Potter Book Day, Ψυχογιός
Παρασκευή
13/10 και ώρα 17:00 | Public Golden Hall

Τα Public και οι εκδόσεις Ψυχoγιός σας προσκαλούν σε μια μαγική εκδήλωση για να γιορτάσουμε την Harry Potter Book Day!
Με αφορμή την Harry Potter Book Day που είναι στις 12 Οκτωβρίου, σας περιμένουμε -μικρούς και μεγάλους!- στην εκδήλωσή μας την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 17:00-19:00, στο Public Golden Hall για να (ξανα)γνωρίσουμε τη σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ και να βιώσουμε την μαγεία του κόσμου που δημιούργησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, μέσα από διαδραστικά παιχνίδιαδραστηριότητες και αναγνώσεις αποσπασμάτων.
Μαζί μας θα βρίσκονται οι αγαπημένοι #Publicistasbook_reviews_grmamasnpapas.gr και stergy.mommy, που θα αναλάβουν την απασχόληση των μικρών μας φίλων.
Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, να ξεφυλλίσουμε τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων Χάρι Πότερ (όπως τον φανταστικό Απόλυτο Οδηγό Χάρι Πότερ που είναι γεμάτος με ξόρκια, χάρτες, φίλτρα και άλλα μαγικά στοιχεία) και να ανακαλύψουμε τη μαγεία που κρύβεται μέσα μας!
Σας περιμένουμε! 

Μαρίνα Γιώτη

ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ Book Party, Διόπτρα
Σάββατο
14/10 και ώρα 17:00 | Public Golden Hall

Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη, «Το νησί του Ποτέ-Ποτέ», το Σάββατο 14/10 στις 17:00 στην Public Golden Hall. Στην παρουσίαση θα συμμετάσχει η εκπαιδευτική ομάδα από τον «Πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό Froggy»!
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Καλώς ήρθατε στο Νησί του Ποτέ-Ποτέ!
Εδώ θα γνωρίσετε τον Ποτέ-Ποτέ, έναν πολύ κουλ τύπο που δεν το έχει καταλάβει, αλλά από στιγμή σε στιγμή η ζωή του θα αλλάξει για πάντα!
Ο Ποτέ-Ποτέ είναι μια μικρή στρουθοκάμηλος που ζει σε ένα μαγευτικό νησί στη μέση του Ωκεανού, όπου όλα δείχνουν να είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α. Κάτι συμβαίνει όμως με το «τέλειο» νησί του Ποτέ-Ποτέ. Φαίνεται… ότι βουλιάζει!
Παρά τις προειδοποιήσεις φίλων και περαστικών, ο Ποτέ-Ποτέ αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Τι θα συμβεί τελικά στον Ποτέ-Ποτέ; Θα καταφέρει να προσαρμοστεί ή θα βουλιάξει μαζί με το νησί του;
Μια ιστορία που αποδεικνύεται κάθε μέρα πιο επίκαιρη από ποτέ για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα στις αλλαγές της ζωής, αλλά και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Η συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του βραβευμένου βιβλίου της Γέτι: Η δύναμη του ακόμη, και Τα Φλαφ της ευτυχίας που αγαπήθηκαν από χιλιάδες παιδιά, επιστρέφει με ένα νέο, πολυαναμενόμενο παιδικό βιβλίο πάνω στην ψυχική ενδυνάμωση, που μιλάει για το πώς μπορούμε να αξιοποιούμε τις εκάστοτε συνθήκες, για να μετατρέπουμε τα εμπόδια σε εφόδια για την εξέλιξή μας.

Γκίκας Μαγιορκίνης
To
χρονικό των ιών, Παπαδόπουλος
Τρίτη 17/10 και ώρα 19:00 | Αίθουσα
Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκίκα Μαγιορκίνη, «Το χρονικό των ιών», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/10 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Παγώνα Λάγιου
: Καθηγήτρια Υγιεινής-Επιδημιολογίας, Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ - Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Harvard, ΗΠΑ
Αναστασία Κοτανίδου: Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ και ο συγγραφέας του βιβλίου Γκίκας Μαγιορκίνης: Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στην Μικρή Εισαγωγή με τίτλο Χρονικό των ιών, ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης δίνει μία γενικότερη εικόνα για αυτά τα περίεργα «εξωτικά» παράσιτα, τους ιούς, και για τη σημασία που έχουν παίξει στο να διαμορφωθεί η ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και γενικότερα η ζωή όπως την ξέρουμε σε αυτόν τον πλανήτη. Με αναφορά σε ιστορικές επιδημίες, το βιβλίο εξηγεί πως η ιατρική του 20ου αιώνα «χαλιναγώγησε» τις περισσότερες από τις ανίατες θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες του παρελθόντος, προσφέροντας πλήρη ίαση για κάποιες και χρόνια διαχείριση και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων για άλλες.
Με τρόπο εύληπτο και κατανοητό, μαθαίνουμε για την ταυτότητα των ιών οι οποίοι ακολουθούν τους «κανόνες» της εξέλιξης, ενώ θεωρούνται από τις ταχύτερα εξελισσόμενες βιολογικές μηχανές. Κατανοώντας την ύπαρξή τους, στην πραγματικότητα κατανοούμε την ουσία της ζωής και μέσα από αυτούς θα μπορέσουμε να δούμε τις αντανακλάσεις της δικής μας πορείας και ύπαρξης.
Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγικό σημείωμα από τον Richard Tedder, επίτιμο καθηγητή στο UCL Medical School του Λονδίνου, καθώς και σύντομο γλωσσάρι με βασικούς ιατρικούς όρους για πιο άμεση κατανόησή τους.

Ιωάννης Μαρκέτος
Εργασιακός εκφοβισμός, Νίκησέ τον,
MRK Publishing
Πέμπτη 19/10 και ώρα 20:00 |
Public Café Συντάγματος

Τα Public και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ψευδοεπιστήμες και θεωρίες συνωμοσίας: Ένας οδηγός πλοήγησης», την Πέμπτη 19/10 στις 20:00 στο Public Café Συντάγματος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μανώλης Πλειώνης - καθηγητής Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής, ΑΠΘ, διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και επιμελητής του βιβλίου
Νίκος Δεμερτζής - καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας και Επικοινωνίας στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ, συν-συγγραφέας του βιβλίου
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:
Ευαγγελία Μαυρικάκη - καθηγήτρια Βιολογίας και Αγωγής Υγείας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ
Γιώργος Πλειός - καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας, Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
Στέφανος Τραχανάς - διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Μathesis, πρώην διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης
Συντονίζει η Ελεονώρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος, επικεφαλής πολιτιστικού τμήματος του Αθήνα 984 FΜ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Όταν βάλλεται ο ορθολογισμός, η αλληλουχία αιτίου και αιτιατού —η ίδια η βάση δηλαδή της λογικής και της ικανότητάς μας να συνδια­λεγόμαστε και να συναποφασίζουμε ως κοινωνία—, βάλλεται η ίδια η Δημοκρατία. Σε ένα βαθιά δημοκρατικό πλαίσιο, απαιτούνται συνειδη­τοί πολίτες, με γνώση των κατακτήσεων του πολιτισμού μας, με ανα­πτυγμένη την ικανότητα να αξιολογούν ποικίλα δεδομένα αλλά και να φιλτράρουν πλείστα όσα στοιχεία παραπληροφόρησης, που πλέον, με τη σύγχρονη τεχνολογία, εύκολα διακινούνται και αναπαράγονται. Μια κοινωνία που κυριαρχείται από μια παραμορφωτική αντίληψη της πραγματικότητας, από συνωμοσιολογικές ερμηνείες της ιστορίας και των κοινωνικών διεργασιών, μια κοινωνία χωρίς σταθερές γνωσιακές βάσεις ώστε να μπορεί μέσω του διαλόγου να καταλήγει σε αποδεκτά πολιτικά σχέδια, εύκολα κατευθύνεται και χειραγωγείται.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια συ­στράτευσης του ορθού λόγου έναντι του ανορθολογισμού, της λογικής έναντι του παραλογισμού. Δεκαπέντε Έλληνες επιστήμονες, ο καθένας στην ειδικότητά του, παρουσιάζουν τις δέκα πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας και ψευδοεπιστημονικές απόψεις. Σύντομα μεν αλλά μεθο­δικά, επισημαίνονται οι αντιφάσεις τις οποίες ενέχουν και επιχειρείται η αποδόμησή τους με λογικά επιχειρήματα και επιστημονικά δεδομένα. Παρά την πλούσια επιστημονική βιβλιογραφία που υπάρχει για τη συ­γκεκριμένη θεματική, η παρούσα έκδοση συγκεντρώνει και πραγματεύ­εται, με τρόπο συνεκτικό και περιεκτικό, τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και απόψεις με τη μεγαλύτερη απήχηση, φιλοδοξώντας να προσφέρει στους αναγνώστες μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη προσέγγιση.
Συγγραφείς: Μανώλης Πλειώνης, Νίκος Δεμερτζής, Σταύρος Άκρας, Όμηρος Γιαννακής, Μανώλης Σαριδάκης, Ιωάννης Παπουτσής, Αλίκη Φλώρου, Βασιλική Κοτρώνη, Κωστής Λαγουβάρδος, Βασιλική Ασημακοπούλου, Νίκος Μιχαλόπουλος, Ιωάννης Καλόγηρος, Ιωσήφ Χαλαβαζής, Δημήτρης Δημόπουλος, Χάρης Βάρβογλης.

Σάββας Σαββόπουλος, Κώστας Γιαννακίδης
Εμείς και η Ψυχή μας
, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Παρασκευή 20/10 και ώρα 19:00 | “
Public + home” Σταυρούπολη

 Τα Public και οι εκδόσεις Άγκυρα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Δασκαλάκη, «Καλή Νίκη», την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 στο “Public + home” Σταυρούπολη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Μεγαλωμένος ανάμεσα σε δύο τόπουςδύο οικογένειες και δύο σπίτια, ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης επανέρχεται με το νέο του βιβλίο και μοιράζεται μαζί μας εικόνες μιας εποχής γεμάτης πό απλότητα, ελπίδα και ανθρωπιά.
Η ιστορία του, εξολοκλήρου αυτοβιογραφική, διαδραματίζεται στο μοναδικό μέρος όπου ο ίδιος ένιωθε και αποκαλούσε ως «σπίτι» του. Σε ένα μοναστήρι. Ως ένα κοινωνικά αποκλεισμένο παιδί, βρίσκει την παρηγοριά, που τόσο είχε ανάγκη στη ζωή του, στο πρόσωπο της Καλλινίκης. Μιας μοναχής που ζει σε ένα απομονωμένο μοναστήρι, πάνω στην κορυφή του λόφου, μακριά από τον πολιτισμό, χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο ή τρεχούμενο νερό. Ο ήρωας, μέσα από την παραμονή του εκεί και την καθημερινή επαφή μαζί της, αρχίζει να θέτει τα θεμέλια μιας ζωής που, χρόνια μετά, θα τον οδηγήσουν στο πιο όμορφο, ελπιδοφόρο και φωτεινό «ταξίδι» της ζωή του.
Η «Καλή Νίκη» είναι μια αληθινή ιστορία γεμάτη από τις μυστικές συμβουλές των μοναχών που περνούν τη ζωή τους με λίγα μα έχουν  τη δύναμη να προσφέρουν πολλά.
Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που, πέρα από το λογοτεχνικό του ύφος και τις απτές εικόνες που δημιουργεί στον αναγνώστη, αγγίζει με έναν πολύ τρυφερό τρόπο θέματα όπως: ο κοινωνικός αποκλεισμός, η διαφορετικότητα, η έμφυλη βία, η ανισότητα, η ανασφάλεια, ο φόβος. Ένα βιβλίο που διαβάζοντας το νιώθεις έτοιμος να σταθείς στα ποδιά σου, να μαζέψεις τις δυνάμεις σου, να δώσεις τη μάχη σου και να οδηγηθείς στο καλό, στην ευτυχία και στη νίκη.

Αχιλλέας Χεκίμογλου
Ατομική Εποχή
Δευτέρα 23/10 και ώρα 20:30 |
Public Café Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αχιλλέα Χεκίμογλου, «Ατομική εποχή», τη Δευτέρα 23/10 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ειρήνη Καραμούζη
 –  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, University of Sheffield & The American College of Greece 
Τζένη Λιαλιούτη - Επίκουρη Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ 
Τίνα Μανδηλαρά - Δημοσιογράφος 
Αχιλλέας Χεκίμογλου - Ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο Ατομική Εποχή του Αχιλλέα Χεκίμογλου εξιστορεί τις πυρηνικές επιδιώξεις της Ελλάδας στον 20ο αιώνα, περιγράφοντας τις προσπάθειες της χώρας για την ισότιμη συμμετοχή της στην ατομική εποχή, με άξονα την εκκίνηση της πυρηνικής επιστήμης στην Ελλάδα, τις πυρηνικές επιδιώξεις της ΔΕΗ και τις έρευνες για ουρανιούχα κοιτάσματα.
Ο συγγραφέας εξιστορεί επίσης τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο ένα πάμφτωχο και διαλυμένο από τον πόλεμο έθνος, όχι μόνο καταφέρνει να συμμετάσχει στις εξελίξεις της ατομικής εποχής και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά επιτυγχάνει και κάποιες παγκόσμιες επιτυχίες, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος», που επέτρεψε στην Ελλάδα να παράγει ραδιοϊσότοπα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πυρηνικής ιατρικής.
Επιπλέον, το βιβλίο ανασυνθέτει και αποκαλύπτει για πρώτη φορά όλο το χρονικό των επιδιώξεων της ΔΕΗ για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας που ξεκινούν από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και σταματούν οριστικά με το καταστροφικό πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ. Παράλληλα, ιχνηλατεί και συγκεντρώνει το σύνολο των γεωλογικών ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων ουρανίου στην Ελλάδα.
Η Ατομική Εποχή φέρνει στο φως, μέσα από ξένα και ελληνικά αρχεία, τους φακέλους της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα και αποκαλύπτει το παρασκήνιο μίας ολόκληρης εποχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης