Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου στα Public

tags :
Οι εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου στα Public
Τα Public και οι εκδόσεις Πεδίο σας προσκαλούν σε μία μοναδική παρουσίαση βιβλίου της Αρετής Δόνου «Με πινέλο και ψυχή»

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public στην Αθήνα για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

Αρετή Δόνου

Με πινέλο και ψυχή, εκδόσεις Πεδίο
Παρασκευή  15/09 και ώρα 19:00
| Public + home” Γέρακας
Τα Public και οι εκδόσεις Πεδίο σας προσκαλούν σε μία μοναδική παρουσίαση βιβλίου της Αρετής Δόνου «Με πινέλο και ψυχή», στο νέο mega κατάστημα “Public + home Γέρακα.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στη σημερινή ενδιαφέρουσα και γεμάτη προκλήσεις εποχή µας, η καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας, ιδιαίτερα στα παιδιά, είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Τα παιδιά πρέπει να είναι ψυχικά ανθεκτικά, πρέπει να έχουν τις δυνάμεις και τις δεξιότητες για να αντεπεξέρχονται µε αισιοδοξία, ηρεμία και αποτελεσματικότητα στις αβεβαιότητες και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.
Αυτή την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών µας μπορούμε να την πετύχουμε εύκολα µε τη βοήθεια της τέχνης. Οι απλές ιστορίες ζωής, που ξεδιπλώνονται σε αυτό το τρυφερό και γεμάτο πλούσια συναισθήματα βιβλίο, συνθέτουν ένα χρήσιμο και ευχάριστο εγχειρίδιο συναισθηματικής καλλιέργειας για παιδιά. Οι ιστορίες της μικρής ηρωίδας φέρνουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς σε επαφή µε κάποια από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης και τους διδάσκουν πολύτιμα μαθήματα ζωής. Οι γονείς, εκτός από σημαντικές πληροφορίες για την ψυχική ανθεκτικότητα και τον τρόπο που μπορούν να την καλλιεργήσουν στα παιδιά τους, θα βρουν πολλές χρήσιμες δραστηριότητες για να περάσουν δημιουργικό και εποικοδομητικό χρόνο μαζί τους. Γιατί «µε πινέλο και ψυχή» μπορούμε να ζήσουμε όμορφα και ευτυχισμένα!

Ανακαλύψτε τη μαγεία του Harry Potter στα Public

Σάββατο 16/09 και ώρα 12:00 | Public + homeΡέντη

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 12:00, σας περιμένουμε στο Public + homeΡέντη για ένα event εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο του Harry Potter!

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας σας περιμένουν παραστάσεις και διαδραστικά παιχνίδια. Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν φορώντας αγαπημένα αξεσουάρ Harry Potter, όπως ο Αόρατος Μανδύας, το Καπέλο της Επιλογής και το έμβλημα του αγαπημένου τους κοιτώνα.
Ελάτε να παίξουμε και να φωτογραφηθούμε και αισθανθείτε σαν να είστε κι εσείς έτοιμοι να πάτε τη νέα σχολική χρονιά στο Hogwarts!

Shehan Karunatilaka
Τα εφτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα
, εκδόσεις Gutenberg
Τρίτη  19/09 και ώρα 20:30
| Public Café Συντάγματος
Ο βραβευμένος με το Booker 2022 Shehan Karunatilaka στην Αθήνα θα συναντήσει τους Έλληνες αναγνώστες του στο Public Συντάγματος!
Η επιμελήτρια της σειράς Aldina Ζωή Μπέλλα-Αρμάου θα κάνει σύντομη παρουσίαση του βιβλίου Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα και στη συνέχεια ο Σέχαν Καρουνατίλακα θα συζητήσει με τον Χρήστο Αστερίου (συγγραφέα και μεταφραστή) για το βραβευμένο μυθιστόρημά του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.
Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία και μετά το τέλος της, ο Σέχαν Καρουνατίλακα θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Αστυνομικό θρίλερ, ιστορία φαντασμάτων, ιστορικό μυθιστόρημα και πολιτική σάτιρα το βιβλίο Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα «καταλύει τα όρια όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών ειδών, αλλά και τα όρια ζωής και θανάτου, σώματος και πνεύματος, Ανατολής και Δύσης», όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Booker 2022. Πρωταγωνιστής του ο Μάαλι Αλμέιντα, πολεμικός φωτογράφος και τζογαδόρος, που, στον προθάλαμο του άλλου κόσμου, πρέπει μέσα σε εφτά μέρες, επτά φεγγάρια, να διαλευκάνει την ίδια του τη δολοφονία και να επικοινωνήσει με τον εραστή του και την καλύτερη του φίλη για να βρουν φωτογραφίες που έχει τραβήξει κρυφά και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα σε μια Σρι Λάνκα που σπαράσσεται απ’ τον εμφύλιο πόλεμο.

Τζίνα Γ. Θανοπούλου
Τα παιδιά μας
, οι καθρέφτες μας, εκδόσεις Μίνωας
Σάββατο
23/9 και ώρα 12:00 | Public Golden Hall
To Σάββατο 23/9 και ώρα 12:00 φιλοξενούμε τη Συμβουλευτική Ψυχολόγο Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M, MA, Harvard University στην παρουσίαση του βιβλίου της: Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας!
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει
  με τους γονείς και θα δώσει πολύτιμα μαθήματα ζωής.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τι μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά μας;
Μήπως τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι όσον αφορά την εξέλιξη, την ισορροπία και ευτυχία μας, αν είμαστε ανοιχτοί να τα κατανοήσουμε και να τα αποδεχτούμε όπως είναι;
Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων στη ζωή παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογενειών, αναλύει σε αυτό το βιβλίο τις αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους, σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων, ώστε να φέρουν ισορροπία, εξέλιξη και ευτυχία στη ζωή τους.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας! η γνωστή Συμβουλευτική Ψυχολόγος-συγγραφέας Τζίνα Θανοπούλου εξηγεί πως αν οι γονείς κατανοήσουμε ότι είμαστε οι καθρέφτες των παιδιών μας καθώς τα παιδιά μας κάνουν ό,τι κάνουμε και όχι μόνο ό,τι λέμε, τότε θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τόσο τη δική μας συμπεριφορά, όσο και τη ζωή και την ισορροπημένη εξέλιξη των παιδιών μας.
Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους τους γονείς, αναλύοντας τα πολύτιμα μαθήματα ζωής, αλλά και τις σημαντικές αξίες που μπορούν οι ίδιοι να διδαχθούν από τα παιδιά τους.

Φώτης Παπαναστασίου
Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με τον Φώτη Παπαναστασίου
Σάββατο 23/09 και ώρα 12:00
| Public + home” Αγ. Παρασκευή
Τα Public  μαζί με τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ και το eidikospaidagogos.gr - Φώτης σας προσκαλούν σε δύο μοναδικά σεμινάρια στα δύο νέα mega καταστήματα Public + homeσε Σταυρούπολη και Αγ. Παρασκευή, όπου ο ειδικός παιδαγωγός Φώτης Παπαναστασίου και το eidikospaidagogos.gr, θα μιλήσουν για τις μαθησιακές δυσκολίες σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Λίγα λόγια για τα βιβλία του συγγραφέα:
Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν ένα σοβαρό πρόβλημα για την εκπαιδευτική πραγματικότητα και έναν από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες της ακαδημαϊκής επιτυχίας των μαθητών. Το βιβλίο «Μαθησιακές Ευκολίες» είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών και για τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων υποστήριξης και παρέμβασης.
Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες διαταραχές συμπεριφοράς, που παρεμποδίζει την ψυχοκοινωνική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη του παιδιού, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους γονείς και στην οικογένειά του, και δυσκολεύει σημαντικά το έργο των εκπαιδευτικών στο σχολείο. Με θεωρητικές γνώσεις, εργαλεία ανίχνευσης της διαταραχής, ασκήσεις και δραστηριότητες, το βιβλίο «ΔΕΠΥράζει» επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους, αποτελώντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των γονιών για την ανίχνευση της ΔΕΠΥ και τη δημιουργία ενός προγράμματος παρέμβασης και υποστήριξης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης