Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο ετήσιος τζίρος της Freedom Holding Corp. αυξήθηκε στα 795,7 εκατ. δολ.

Ο ετήσιος τζίρος της Freedom Holding Corp. αυξήθηκε στα 795,7 εκατ. δολ.
Η θετική δυναμική των εσόδων επηρεάστηκε επίσης από την αύξηση των εσόδων από ασφαλιστικές υπηρεσίες κατά 58% (115,4 εκατομ. δολάρια) λόγω της επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας
Η Freedom Holding Corp., μητρική εταιρεία της Freedom Finance Europe, δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος, το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου 2023. Κατά την περίοδο αναφοράς, η εταιρεία χαρτοφυλακίου πραγματοποίησε έσοδα 795,7 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν κυρίως από την αύξηση των τόκων (κατά 142%), γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου, καθώς και στην επέκταση του μεριδίου των ομολόγων στο χαρτοφυλάκιο συναλλαγών. Τα έσοδα από τόκους δανείων περιθωρίου (margin) αυξήθηκαν επίσης λόγω της αυξημένης συναλλακτικής δραστηριότητας από τους πελάτες.
Τα καθαρά έσοδα από συναλλαγές ξένου συναλλάγματος αυξήθηκαν κατά 48,4 εκατομ. δολάρια χάρη στις πωλήσεις συναλλάγματος από τη Freedom Bank, θυγατρική της Freedom Holding. Η θετική δυναμική των εσόδων επηρεάστηκε επίσης από την αύξηση των εσόδων από ασφαλιστικές υπηρεσίες κατά 58% (115,4 εκατομ. δολάρια) λόγω της επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Ο Timur Turlov, Διευθύνων Σύμβουλος της Freedom Holding Corp., τόνισε τα σημαντικά επιτεύγματα της εταιρείας κατά το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε: «Σε αυτή την περίοδο οικονομικής αναταραχής, συνεχίζουμε να προχωράμε με αυτοπεποίθηση και να επιδεικνύουμε σταθερά οικονομικά αποτελέσματα από τις μεγάλης κλίμακας δραστηριότητές μας. Το οικονομικό έτος που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας σταματήσαμε εντελώς τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ταυτόχρονα, η χρονιά έφερε σημαντικές αλλαγές, που μάς έκαναν πιο δυνατούς και καινοτόμους».
«Έχοντας επιλέξει τον φιλόδοξο στόχο της οικοδόμησης ενός ψηφιακού οικοσυστήματος με νέα επωνυμία, η εταιρεία χαρτοφυλακίου εργάζεται εκτενώς, δημιουργώντας περιουσιακά στοιχεία προς διάφορες κατευθύνσεις. Η έναρξη της εξαγοράς της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Maxim Group LLC μαζί με τη θυγατρική της Maxim Financial Advisors LLC ήταν ένα από τα σημαντικά γεγονότα που έδωσε επιπλέον ώθηση στην εκθετική ανάπτυξή μας. Μπροστά μας υπάρχουν νέες προοπτικές και προκλήσεις, αλλά χάρη στην εμπιστοσύνη των μετόχων μας και την υπεύθυνη προσέγγισή μας στο επιχειρείν, είμαστε έτοιμοι να αναπτυχθούμε περαιτέρω και να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς», πρόσθεσε ο κ. Turlov.
Στο ίδιο οικονομικό έτος, τα έξοδα της εταιρείας χαρτοφυλακίου αυξήθηκαν κατά 233,7 εκατομ. δολάρια (72%). Αυτό ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των εξόδων από τόκους 132 εκατομ. δολαρίων (+172%) εξαιτίας του υψηλότερου κόστους της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης μέσω repos στο πλαίσιο ενός διευρυνόμενου επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Επιπλέον, τα γενικά και διοικητικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 36,4 εκατομ. δολάρια, τα οποία περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, ανθρωπιστική βοήθεια σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Ουκρανία. Οι μισθοί και τα μπόνους αυξήθηκαν κατά 35,5 εκατομ. δολάρια (+77%) χάρη στην επέκταση του προσωπικού στις εταιρείες χαρτοφυλακίου.
Στις 31 Μαρτίου 2023, ο αριθμός των χρηματιστηριακών λογαριασμών της εταιρείας χαρτοφυλακίου ήταν περίπου 370.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 120.000 (48%), σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αύξηση επενδυτικών λογαριασμών στην ελληνική αγορά ήταν 79,4% μέσα σε διάστημα ενός έτους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης