Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: Λειτουργία νέου Τμήματος Διαταραχών των Λιπιδίων

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: Λειτουργία νέου Τμήματος Διαταραχών των Λιπιδίων
Μειώνουμε τον κίνδυνο πρώιμων καρδιαγγειακών παθήσεων των παιδιών

Νέο παιδιατρικό τμήμα Διαταραχών των Λιπιδίων, λειτουργεί πλέον στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών παρέχοντας πλήρη φροντίδα σε παιδιά και εφήβους με διαταραχές των λιπιδίων. Πρόκειται για διαταραχές που επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα και ευθύνονται για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης (στένωσης των αρτηριών), που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τα πολύ υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων ενοχοποιούνται επίσης για  παγκρεατίτιδες.
Η δημιουργία του νέου αυτού τμήματος αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, να επενδύει στην επιστημονική καινοτομία, στην εξειδίκευση και σε βιοϊατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Σκοπός του Τμήματος Διαταραχών των Λιπιδίων:

Στόχος μας είναι ο περιορισμός του κινδύνου εμφάνισης πρώιμων καρδιαγγειακών παθήσεων στα παιδιά. Μέσω του Τμήματος των Διαταραχών των Λιπιδίων μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους ελέγχου των επιπέδων χοληστερόλης στα παιδιά, κυρίως μέσω αλλαγών στις διατροφικές τους συνήθεις και τον τρόπο ζωής τους. Η ομάδα μας προσφέρει προσαρμοσμένες διατροφικές συστάσεις, καθώς και την υποστήριξη και καθοδήγηση που χρειάζεται η οικογένειά σας για να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως οδηγίες για την αλλαγή της διατροφής και του τρόπου ζωής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συνίσταται η συνταγογράφηση φαρμάκων, που θα συνδράμουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.
Με γνώμονα τον σεβασμό στη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού, η ομάδα μας συνεργάζεται με την κάθε οικογένεια ώστε να προσφέρει ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού.
Ο συνδυασμός της εμπειρίας, της κατάρτισης και της τεχνογνωσίας των ιατρών και των διατροφολόγων μας, προσφέρει στο παιδί σας την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση και θεραπεία για τη μείωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα.

Στελέχωση:

Η ομάδα μας στελεχώνεται από τον Παιδοενδοκρινολόγο Δρ. Αριστοτέλη Παναγιωτόπουλο καθώς και από έμπειρους διατροφολόγους που εξειδικεύονται στη φροντίδα παιδιών με Διαταραχές των Λιπιδίων. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα συνδρομής καρδιολόγων και άλλων παιδιάτρων όποτε παρίσταται ανάγκη. 

Οργανωμένη Νοσοκομειακή Δομή:

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη νοσοκομειακή δομή, η οποία λειτουργεί παράλληλα με τη Γενική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής και διαθέτει τον πλέον σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή. Μέσα από διαρκή εκπαίδευση αλλά και συνεχόμενη εξειδίκευση, η επιστημονική ομάδα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες διερεύνησης, παρακολούθησης, νοσηλείας και αντιμετώπισης των παθήσεων των μικρών ασθενών.
Η επιστημονική μας ομάδα κατανοώντας την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού λαμβάνει υπόψη τη φυσιολογία και την κλινική εικόνα των μικρών ασθενών, ώστε να παρέχει εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη σε κάθε παιδιατρικό περιστατικό με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητά του κάθε ενός από αυτά.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Παιδιατρικό  Τμήμα των Διαταραχών των Λιπιδίων, μπορείτε να βρείτε εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης